VESNA ZMIJANAC ODBILA DA SNIMI "VIDOVDAN": Otkrivena tajna stara nekoliko decenija, DOBIO SAM GROZNICU, TRESAO SAM SE OD BESA!

Autor:

Zabava

19.04.2021

09:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vesna Zmijanac odbila da snimi hit!

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Vesna Zmijanac odbila da snimi pesmu!

Čuvena pesma "Vidovdan" vinula je u zvezde folkerku Gocu Lazarević, a njen autor Milutin Popović Zahar otkrio je sve o njenom nastanku.

On je ispričao da je numera nastala uz poseban blagoslov, ali i da mu se u toku stvaranja prikazao lik patrijarha Pavla i da je potom celu pesmu napisao za 5 minuta.

"Pesma je nastala tako što sam ja pozvan od strane direktora PGP-a i on je rekao da ga je zamolio sekretar patrijarha Pavla da se, pre proslave 600 godina od Kosovskog boja, napravi 10 pesama o Kosovu. Izbor je pao na mene, ne znam kako ni zašto. Bilo je tu i drugih dobrih kompozitora, ali ja sam dobio i izgleda da sam opravdao poverenje. To je najbolje što sam uradio u životu. "Vidovdan" peva pola sveta, ne samo Srbi", započeo je.

RepublikaFoto: instagram.com/gocalazarevic_official
Goca Lazarević

"U kratkom vremenu sam imao tu inspiraciju, a kako i ne bih kad sam odrastao na verskim pesmama u Loznici, u Tršiću, gde sam i rođen. ‘Vidovdan’ je nastala poslednja u nizu koje sam napravio. Ovo mi nećete verovati… Ja sam pola dana osećao strašnu groznicu, nisam znao kako se zovem. Od besa sam seo na pod, i odjednom… Video sam lik patrijarha Pavla. Kao da mi je poslao poruku, preko neke sile Božanske… Ja sam za 5 minuta napisao i melodiju i sve strofe! Za 5 minuta, a u meni je to vrilo mesec dana, otkako sam počeo da radim. Eto… Posle dva dana smo krenuli u snimanje. Izgleda kao fantazija, sanjarija… Ali, nije", rekao je Zahar svojevremeno za Telegraf.

RepublikaFoto: youtube.com/Jutarnji Program TV HAPPY
Zahar

Takođe, ono što je manje poznato publici je da je "Vidovdan" prvo ponuđen Vesni Zmijanac, o čemu je Goca govorila u jednom jutarnjem programu.

"Vesna nije želela da ugrozi svoju jugoslovensku popularnost, da se nekom ne zameri. Nije kom je rečeno, nego kom je suđeno", rekla je tada.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading