LICEMERNO! Glumi miroljubicu Hrvaticu dok nas mrzi iz dna duše: Severina u kampanji protiv govora mržnje, a pljuje Srbe!

Autor: Dušan Lukić

Zabava

13.04.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Staviti Severinu u video kojim se afirmiše kultura dijaloga, empatije i razumevanja među ljudima ravno je ruglu

Foto: youtube.com/printscreen/Stereo Kanal
Severina

Pevačica Severina Kojić, poznata po tome što svojim postupcima potpiruje nacionalnu mržnju i pljuje Srbe, glumi u spotu "Hejt Sloveni, još ste živi?", koji je nastao kao deo kampanje protiv govora mržnje u regionu.

Video u kome se, pored Severine kao Hrvatice, pojavljuju i glumci Hristina Popović u ulozi Bošnjakinje, te Goran Bogdan, koji tumači Srbina, kroz razgovor kupaca i zaposlenih u jednom supermarketu pokazuje koliko smo oguglali na govor mržnje. Kampanja koju realizuje jedan bosanskohercegovački magazin ima za cilj afirmisanje kulture dijaloga, empatije i razumevanje među ljudima.

Staviti Severinu u ovakvo jedan lepo zamišljen projekat, podržan od brojnih javnih ličnosti, ravno je ruglu s obzirom na sve njene ispade i sramne izjave, potpuno suprotne svemu što se u spotu propagira.

U spotu "Hejt Sloveni, još ste živi?", koji je osvojio region, pored Seve, pojavljuju se Hristina Popović i Goran Bogdan

Naime, poznato je da hrvatska pevačica godinama proslavlja "Oluju", koja se smatra najvećim pogromom Srba u novijoj istoriji, kada je u zločinačkoj akciji etničkog čišćenja oko 250.000 srpskih žitelja proterano iz Hrvatske. Na dan obeležavanja 20. godišnjice "Oluje" 2015. Severina je sa suprugom Igorom Kojićem i maloletnim sinom Aleksandrom, čiji je otac Srbin Milan Popović, posetila Međugorje, mesto gde su ustaše za vreme Drugog svetskog rata zverski ubijale Srbe.

Osim toga, hrvatska pevačica je putem medija javno poručila ocu svog sina Aleksandra Milanu Popoviću da je njihovo dete Hrvat, te da se podrazumeva da slavi "Oluju".

Foto: e-stock/KOBRA
Severina

- Deca u školi koju Severina predlaže obeležavaju dan pada Vukovara i Aleksandar bi mogao da bude izložen diskriminaciji vršnjaka - izrazio je srpski kralj bakra zabrinutost u dopisu, koji je svojevremeno poslao pevačici preko advokata, s obzirom na to da mu je otac Srbin, nudeći da plati privatnu školu u kojoj njihov naslednik u Zagrebu ne bi imao nikakvih problema, a ona mu je odgovorila:

- Pre svega, Aleksandar je Hrvat, pa nema razloga da bude žrtva diskriminacije drugih Hrvata. Godišnjicu pada Vukovara, godišnjicu "Oluje" i slično obeležava cela Hrvatska, te je reč o delu istorije o kome će Aleksandar, kao i svako drugo dete, učiti u školi- rekla je Severina.

Foto: e-stock/S. FILIPOVIĆ
Severina i Igor Kojić

U momentu dok se na ovakav način obračunavala sa bivšim verenikom pevačica je bila u braku sa Igorem Kojićem, takođe Srbinom. Poznato je i da je, pre nego što je postala srpska snajka, Seve otvoreno pokazivala hrvatski nacionalizam tako što je nosila majicu sa likom Franje Tuđmana, čak i po Beogradu.

Inače, Severina je podmuklo krstila dete u katoličkoj crkvi bez znanja oca, s kojim je prethodno imala dogovor da u duhu obe vere zajednički odgajaju dete. Ona je time pokazala osvedočenu mržnju koju sve vreme ispoljava prema svemu što je srpsko i pravoslavno. Poslednji u nizu njenih izliva netrpeljivosti prema srpstvu pokazala je u objavi na društvenoj mreži u kojoj je se dotakla rata, pa napala generala Vojske Republike Srpske Ratka Mladića, kog je uporedila sa fašistom Adolfom Hitlerom. Zbog toga je naišla na brojne osude korisnika društvenih mreža, pa je logičan zaključak da je čist promašaj takvu osobu uključiti u kampanju protiv govora mržnje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Doca

13.04.2021 05:21

U Hrvatskoj najviše pljuju Srbe oni koji su Srbi ili im je jedan od roditelja Srbin. Tako je bilo i sa poturicama u BiH. Kompleksi su čudo.

Dragan

13.04.2021 05:32

Ni taj Bogdan niti Severina nisu ništa pozitivnija od drugih ekstremnih hrvatića. Njima treba Srbija samo radi njihove egzistencije.

Viktor

13.04.2021 06:31

Sve bih joj oprostio! ?

Predrag

13.04.2021 08:09

I Srbi pljujj po njoj. Ima i snimak