NI MRTVOG GA NE OSTAVLJAJU NA MIRU! Tozovčevi naslednici zakrvili oko nasledstva!

Autor: DUŠAN LUKIĆ

Zabava

11.04.2021

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sin iz Amerike, koji se svojevremeno odrekao oca zbog njegove izabranice Mime, a sad bi hteo deo kolača, posvađao se sa bratom Svetozarom, koji je takođe kontaktirao sa Mimom i raspitivao se o testamentu

Foto: Republika/Dušan Lukić
Predrag Živković Tozovac

Legendarni pevač narodne muzike Predrag Živković Tozovac sahranjen je u petak u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju, a njegovi naslednici već su zakrvili oko nasledstva

 

Kako Srpski telegraf saznaje, pevačevi vanbračni sinovi, s kojima jedva da je bio u kontaktu za života, sada žele deo kolača, pa su zaratili u želji da se nekretnine koje je pevač stekao tokom dugogodišnje karijere ravnopravno podele. Tozovac je navodno testament napisao čim je saznao da se razboleo od koronavirusa, pa je kuću na Voždovcu i dva stana u Beogradu prepisao supruzi Emiliji Mimi i njenim naslednicima, s kojima je, za razliku od sopstvene dece, bio veoma blizak, što je izazvalo gnev njegovih sinova.

Svetozar, koji živi u Beogradu, nije se pojavio na sahrani, ali je ocu položio cveće na grob kada su se svi razišli

- Toza nikada nije voleo da priča o privatnom životu i deci. Sa sinovima nije bio u dobrim odnosima, imali su neke svađe, posle kojih su se udaljili. Svako je otišao svojim putem, ali se čuo sa sinom Svetozarom, koji je u Beogradu, s vremena na vreme. On ga je zvao i kad je čuo da se razboleo. Pričali su i pre nego što je iznenada preminuo, ali to nije uticalo na odluku da njemu ne ostavlja ništa od zaostavštine. Svetozar se nije pojavio na sahrani da ne bi skretao pažnju javnosti na sebe, ali je ocu položio cveće na grob kada su se svi razišli. Drugi sin, ovaj što živi u Americi, od njega nema ni traga ni glasa! On za oca nije ni pitao, ali je kontaktirao s bratom da se raspita oko podele imovine iz testamenta koji je Tozovac napisao. Nije mu bilo prijatno kad je čuo da je sve prepisao Mimi i njenim naslednicima, mada je to bilo za očekivanje. Nju je najviše voleo, oni su bili kao jedna duša u dva tela - priča za naš list izvor blizak preminulom pevaču.

Kako dalje saznajemo, pevačevi sinovi su se raspravljali oko testamenta, u kome ih uopšte i nema, a razgovor se nije nimalo prijatno završio. Predragov sin Svetozar bratu iz Amerike poručio je da, za razliku od njega, i nema nikakvo pravo da traži nasledstvo jer nikada nije ni mario za oca.

RepublikaFoto: e-stock/M. JOŠIDA
Tozovac sa suprugom Mimom

- Tozin sin Svetozar nije hteo da dođe na dan sahrane da bi izbegao javnost i susret sa Mimom i njenom ćerkom Sanjom. Bratu iz Amerike, koji nije ni znao kad je Predrag završio u bolnici, svašta je rekao preko telefona. Ispričao mu je da je sramota što se sad setio da pozove kada je čovek mrtav samo da bi video da li mu je nešto pripalo, a svojevremeno ga se i odrekao zbog njegove ljubavi prema Mimi. Baš su se gadno posvađali. Međutim, i Svetozar je Mimu pre svega ovoga pozvao da bi i sam proverio šta stoji u testamentu, pa mu je sve lepo objasnila. On je ostao vidno razočaran odlukom oca, a Mima mu je rekla da nije imala pojma kako je odlučio da joj sve prepiše niti je o tome razmišljala. Ona poštuje njegove želje i ne namerava da se meša i komentariše njihov porodični odnos - zaključuje naš izvor.

Pokušali smo da stupimo u kontakt sa ožalošćenom suprugom pevača, ali ona do zaključenja broja nije odgovarala na naše pozive.

 

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ

Hasan Dudić: Vest o Tozinoj smrti zatekla me u bolnici

Muzičar Hasan Dudić, koji se oporavlja od korone, otpušten je na kućno lečenje, ali je u vreme kada je njegov kolega i prijatelj Predrag Tozovac preminuo još bio u bolničkoj postelji, gde ga je i zatekla ova tužna vest.

- U bolnici sam saznao da mi je drug otišao. Od Tozovca sam učio, čak smo i radili zajedno ovako i po inostranstvu, zajedno smo nastupali. On je za mene najveći srpski pevač, šmeker koji je znao pesmom uveseliti, takav tanan osećaj je imao za štimung i on je stvorio našu najlepšu muziku - rekao je Dudić za Telegraf i dodao:

- Sad sam izašao iz bolnice, trebalo je još nekoliko dana da ostanem, ali video sam da nema potrebe da ostajem. Rovit sam, ali video sam po rezultatima da je to napredovalo, da su me uspešno lečili u KBC Zvezdara.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading