(FOTO) BILA JE MIS JUGOSLAVIJE, PREDVIĐALI JOJ SVETSKE USPEHE, A ONA JE SVE ODBACILA: Danijela donela odluku koja je sve šokirala!

Autor: Republika.rs

Zabava

09.04.2021

16:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Balkan je izrodio brojne lepotice koje su očarale svet, ne samo svojom lepotom već i drugim kvalitetima. Jedna od njih je upravo doživela veliku popularnost, ali nije želela da bude deo tog sveta.

RepublikaFoto: youtube.com
Daliborka Stojišić

Daliborka Stojšić je srpska pevačica, glumica, voditeljka, književnica, te bivša Mis Jugoslavije koja je popularnost stekla krajem šezdesetih i početkom sedamdesetih godina 20. veka.

Velika prekretnica u karijeri i životu Daliborke Stojšić, studentkinje književnosti došlo je 1968. godine kada je izabrana za Mis Jugoslavije. Na izboru koji je održan 13. jula 1968. godine u Majamiju plasirala se među 15 najlepših devojaka na svetu. Pobedu je te godine odnela brazilska lepotica Marta Vaskonselos (Martha Maria Cordeiro Vasconcellos). Ovaj uspeh je Daliborki otvorio mnoga vrata u svetu filma, televizije, ali i muzike.

Ova lepotica nastavila je da niže uspehe i potpuno osvojila region svojim talentom i lepotom. 

Prvo filmsko ostvarenje u kome je igrala bio je kratki film Dejana Đurkovića pod nazivom „Presađivanje osećanja“ iz 1969. godine. Od tada do 1980. godine Daliborka je glumila u televizijskim serijama „Obraz uz obraz“, „Pravdo budi lijepa“, „Sviju srca miljenici“, „U vaše zdravlje“ i drugima,piše Stil.rs.

RepublikaFoto: youtube.com
Glasom je razgalila ceo region

Paralelno je gradila i muzičku karijeru. Prvu singl ploču pod nazivom „Luda sam zbog vas“ objavila je 1968. godine. Nakon toga su usledile još dve singlice, a potom je zajedno sa Lidijom Kodrič, Minjom Subotom i Slobodanom Bobom Stefanovićem osnovala grupu „One i oni“, koja je predstavljala pandan švedskoj grupi ABBA. Nakon brojnih festivala i uspeha, rešila je da napravi promenu u karijeri. Na Festivalu „Mesam“ 1989. godine pevala je pesmu „Srce ranjeno“.


Nakon toga, Daliborka je napravila dužu muzičku pauzu, a 1996. godine PGP RTS je objavio njen album pod nazivom „Đula“. Pored naslovne, na toj ploči su bile i pesme „Sanjam te“, „Snegovi decembra“, „Hej lekari, hej travari“, „Zlatna ribica“ i druge. Daliborka je od strane kritike i publike proglašena pobednicom festivala „Beogradsko proleće ’96“. Premda su se nadali da će ovo označiti njen povratak na domaću muzičku scenu, Stojšićeva ipak je ipak odlučila da ne nastavi muzičku karijeru. Jednom prilikom je izjavila da se povukla zbog „potpune vulgarizacije muzike i estrade“ u Srbiji, te da se sada potpuno posvetila onome za šta se školovala, a to je književnost.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading