SVEDOČIĆU PROTIV BRANISLAVA LEČIĆA: Glumica Merima Isaković tvrdi da ju je glumac napao pre 43. godine!

Autor:

Zabava

08.04.2021

12:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glumica Merima Isaković dala je izjavu i potvrdila da će svedočiti protiv Branislava Lečića ukoliko sud u Beogradu to bude tražio od nje.

RepublikaFoto: pritscreen
Glumica Merima Isaković doći će da svedoči ukoliko se Lečiću bude sudilo za silovanje Danijele Štajnfeld

Merima je u intervjuu za "Nedeljnik" otkrila sve detalje se*sualnog napada za koje je osumnjičila Lečića te je sada potvrdila da će doći da svedoči ukoliko bude bilo potrebe za tim. Ona je priznala da ju je na ovaj korak podstaklo priznanje Danijele Štajnfeld koja je prijavila Branislava Lečića za silovanej koje se, navodno, dogodilo 2012. godine. 

- Naravno da ću svedočiti. Verujem da je reći istinu fundamentalna obaveza svake savesne osobe. Ne mogu direktno svedočiti o događaju nasilja nad Danijelom jer mu nisam direktno prisustvovala, ali mogu svedočiti o ličnosti Branislava Lečića i svom dramatičnom iskustvu vezanom za njega. Nadam se da će se druge žrtve osmeliti da se oglase, ako ih ima - kaže glumica za "Blic".

RepublikaFoto: youtube.com
Prema njenim rečima, napao ju je kada joj je bilo samo 18 godina... Branislav i Merima

Merima Isaković dodaje da želi da čitaocima da prostora da prožive tešku i šokantnu priču koju je iznela i istakla da ne poznaje Danijelu Štajnfeld:

- Ne. Ne poznajem Danijelu, prvi put sam čula za nju kada sam prošle nedelje pročitala o njenoj traumi. Do mene vesti stižu sa zakašnjenjem jer mnogo radim.

Merima Isaković danas živi na Novom Zelandu i bavi se kliničkom psihologijom. U opširnoj ispovesti za "Nedeljnik" opisala je stravične detalje seksualnog nasilja koje je, kako tvrdi, doživela od Lečića u stanu u kojem je u to vreme živeo sa svojom majkom. Merima je tada imala 18 godina, a Lečić 22.

RepublikaFoto: facebook
Opisala detalje svoje velike traume... Merima

- Bilo mi je 18 godina. Jesen 1978. Ugurao me u stan. Skinuo mi haljinu. Ne pokušavaj da vrištiš. Niko te neće čuti. Oborio me na pod. Osećala sam kako me lomi. Boliiii svaka koščica. Samo ne ovako. Molim te Bože! Ako uspe umreću noćas. Uživa u mom strahu. Osećam taj zadah. Kao miris truleži. Zastrašujuć pogled. Prazan i crn. Oči bez duše. Osećam potrebu da danas kažem istinu i molim naš narod da ovo pažljivo pročita. Nasilnik koji je zamalo uspeo da uništi moj život, da ugasi moju mladost, da me kao tama proguta. "Opraštam ti”, rekla sam mu tada, pre četrdeset godina. “Opraštam, ali ne zaboravljam. Ti nikada nećeš shvatiti bol koji si mi naneo. Mnogostruki bol. Ako ikada čujem da si ikome naneo sličnu bol, svima ću reći šta se desilo.” Ja sam svoju reč održala. Branislav Lečić izgleda nije. Osećam moralnu obavezu da podelim svoje iskustvo u nadi da će moja ispovest biti podrška i Danijeli Štajnfeld i ostalim žrtvama seksualnog zlostavljanja - ispričala je, između ostalog, Merima Isaković.

Glumica Danijela Štajnfeld prethodno je u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu izjavila da je Branislav Lečić misteriozni "moćnik iz filmske industrije" koji ju je silovao u maju 2012. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Pavle

08.04.2021 12:58

Svi koji bilo šta znaju treba da svedoče. Naročito njegovi učenici i učenice.