BURDUŠ JE TREBALO JE DA GLUMI DON VITA KORLEONEA! Srpski glumac ostao bez uloge u "KUMU" u poslednjem trenutku!

Autor: Republika.rs

Zabava

25.03.2021

16:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U svojoj knjizi “Blistavo i strašno”, GLUMAC Bekim Fehmiu otkrio je kako je za ulogu čuvenog Vita Korleonea bio predviđen glumac Jovan Janićijević Burduš. Međutim, stvari su se izjalovile u poslednjem trenu.

RepublikaFoto: youtube.com
Budušu izmakla kultna uloga

Jovan  Janićijević, koji se 1969. proslavio ulogom u seriji “Muzikanti” i dobio nadimak Burduš koji će ga zauvek pratiti, tokom 1970. proveo je oko mesec dana u Los Anđelesu, ostvario kontakte sa tamošnjim producentima i ubrzo ušao u najuži izbor za ulogu Vita Korleonea u danas čuvenom ostvarenju "Kum".

Fehmiju je u knjizi opisao kako je u Rimu 1971. godine bio gost producenta Dina de Laurentisa i njegove supruge, glumice Silvane Mangano, i da ga je on u toku večeri upitao:

-Zašto se onaj tvoj kolega nije vratio u Los Anđeles da nauči engleski za ulogu u filmu "Kum"? Ali sada su odlučili, nažalost, da svi glumci budu Amerikanci - piše u knjizi.

-Divni glumac Jovan Janićijević Janaćko, nezaboravni Burduš iz serije "Muzikanti", bio je u Los Anđelesu mesec dana -  piše dalje Fehmiju.

-Čak je i štampa pisala o tome kako je bio gost Džona Vejna. Ponuđena mu je glavna uloga don Korleonea u filmu "Kum" pod uslovom da nauči jezik. Mene su već odredili za ulogu Majkla, njegovog mlađeg sina. Janaćko se više nikada nije vratio u Los Anđeles - napisao je Bekim.

RepublikaFoto: youtube.com/ljupcostojkovski
Bekim Fehmiu

Da je upoznao veliku zvezdu Džona Vejna, pohvalio se i Jovan Janićijević u januaru 1972. za “RTV reviju”.

– Kada je čuo da sam jugoslovenski glumac, Vejn se nasmešio i rekao: “Mnoge kolege pričale su mi da su se na snimanju u Jugoslaviji sjajno provele. Voleo bih da se i meni ukaže ta prilika!” – sećao se Burduš, koji se vratio u Beograd pošto mu je istekla viza.

Inače, Bekim je pisao i kako je njemu bila namenjena uloga Majkla, sina Vita Korelona, međutim, i on je kao i Burduš ostao kratkih rukava.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading