VLASTA VELISAVLJEVIĆ JEDNOM PRILIKOM OTKRIO JE MISTERIJU BEOGRADA: Zašto je širom glavnog grada nicalo DRVEĆE ORAHA, a niko ga nije sadio...

Autor: Republika.rs

Zabava

24.03.2021

13:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Preminuli glumac se često prisećao Drugog svetskog rata...

RepublikaFoto: Estock/Neniska
Vlasta Velisavljević

U jednom intervjuu za medije Vlasta Velisavljević odgonetnuo je misteriju prestonice, tačnije zašto je na mnogim mestima po Beogradu niklo drveće oraha kada ga niko nije sadio...


Naime, prisećajući svoje ratne prošlosti, dana u logorima i ratnih drugova, uglavnom Rusa, legendarni Vlasta je kazao da malo ko zna da je mnogo drveća oraha u Beogradu "iznenada" niklo iz džepova ruskih vojnika. Zapravo, kada su Rusi tokom Drugog svetskog rata kretali na frontove, njihove majke, sestre i devojke su im osim hrane davale i orahe, da stave u džep, jer ta voćka mesecima može da opstane, da se ne pokvari. Smatrale su da će njihovi junaci, vojnici, kada pojedu svu hranu iz ranca, imati bar po koji orah da zavaraju glad, a u tim momentima se njih sete... Međutim, mnogi su nažalost u srpskoj prestonici izginuli i zatrpavani kud koji, a orasi iz njihovih džepova su proklijali, piše Alo.

Podsetimo, Vlasta Velisavljević je hospitalizovan pre nekoliko dana zbog simptoma korona virusa. Glumac se hrabro borio sa opakim virusom, ali nakon nekoliko dana provedenih u indukovanoj komi, danas je preminuo.

Imali smo prilike da ga gledamo u čak 350 uloga u pozorištu i kraj malih ekrana.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Srđan

24.03.2021 15:10

Ne secite orahe.

Dera

24.03.2021 17:25

Ne lomite mi orahe i bagrenje.