DANIJELA SNIMILA RAZGOVOR S LEČIĆEM, A ON JOJ NAKON SILOVANJA GOVORI: To je tvoje dostignuće, to je za čast!

Autor:

Zabava

22.03.2021

12:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glumica, Danijela Štajnfeld, 2020. godine, otkrila je da je bila žrtva silovanja jednog moćnika iz sveta filma, a sada je kao bomba eksplodirala vest da je silovatelj zapravo Branislčav Lečić.

RepublikaFoto: printscreen
Snimila razgovor s njim... Branislav Lečić i Danijela Štajnfeld

Danijela je u beogradskom Višem javnom tužilaštvu dala iskaz, a ime čoveka kog je navela kao svog silovatelja je ime Branislava Lečića koji je sada izjavio da neće da komentariše dok se ne dokaže da je reč o njemu.

Kada je prvi put govorila o silovanju, Danijela je otkrila da se to dogodilo u automobilu kada ju je povezao kući. 

U jednom delu filma "Zaceli me" koji je glumica predstavila javnosti, Danijela je tajno snimila razgovor sa moćnikom koji ju je silovao i to bi mogao da bude krunski dokaz ako dođe do suđenja.

RepublikaFoto: Tanjug/TARA RADOVANOVIC
Da li će odgovarati za postupke...? Branislav Lečić

Nakon što Danijela pita nepoznatog muškarca seća li se da je plakala i da nije želela ostati nasamo s njim, da se oseća ugroženo, da je govorila “ne”, ovaj joj odgovara:

– Mogu da razumem, ali to je velika greška! Moje iskazivanje nežnosti nije izraz nepoštovanja, to je tvoje dostignuće! To je za čast, a ne za osećaj ugroženosti. Iskreno ti govorim. Kao da bih stavio ku*ac u neku koju ne poštujem? Da ponižavam, da potcenjujem? Naprotiv, to radim sa osobom koja zaslužuje moju naklonost! Imaš li ti pojma ko sam ja – pita je silovatelj na kraju.

RepublikaFoto: printskrin
Proslavila se u filmu "Ivkova slava" i seriji "Ranjeni Orao"... Danijela

Danijela Štajnfeld proslavila se ulogom Mariole u filmu Ivkova slava, nakon čega je nastavila da se bavi glumom u još nekoliko najpopularnijih srpskih filmova. 

Međutim, lepa glumica u jednom momentu odlazi u Ameriku i nastavlja karijeru tamo. Dugo se spekulisalo zašto je ova glumica otišla. Sada je odgovor na to pitanje poznat.

Danijela je bila silovana, a kako smo danas saznali to delo učinio je Branislav Lečić. Nakon silovanja Danijela je otišla u Ameriku, ne bi li se na taj način izborila sa teškim iskustvom. 

-Posle silovanja poveravala sam se jednino mom laptopu. Snimila sam male video zapise koji su na kraju završili u dokumentarcu. Oni su danas dragoceni testament, jer pokazuju kako se žrtva oseća posle zlostavljanja- istakala je mlada glumica.

RepublikaFoto: youtube.com/Hold Me Right Film
Otišla u Ameriku nakon silovanja... Štajnfeldova

Glumica je u Americi radila na pravljenju dokumentarnog filma koji bi otkrio kakve su posledice silovanja po žrtvu. U ovom ostvarenju glumica je intervjuisala i žrtve i zlostavljače, ali i ispričala šta se njoj dogodilo.

-Imala sam ideju da napravim film o posledicama silovanja i seksualnog zlostavljanja iz perspektive žrtve i ljudi koji su počinili zločin. Kada sam pogledala sirovi materijal ohrabrila sam se i u poslednjem trenutku odlučila da i ja podelim svoju priču- objasnila je Danijela.

Dokumentarni film Hold me right objavljen je 2020. godine, nakon čega je glumica gostovala u emisiji Pressing, gde je odgovarala na pitanja vezana za njeno iskustvo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
tanja

22.03.2021 18:53

zar ne pise u zakonu da je javno objavljivanje fotografija i slika, bez odobrenja - zabranjeno po zakonu? ili mozda on ne vazi za sve... usaglasite se vec jednom.... ps. sto se konkretnog tice - podrska istini!