POSLE SMRTI ĐORĐA BALAŠEVIĆA, PRVI PUT SE OGLASILA I NJEGOVA OLIVERA EMOTIVNIM REČIMA: Ono što je daleko svakog dana se čini još daljim

Autor:

Zabava

02.03.2021

13:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasila se Olja Balašević nakon smrti supruga..

RepublikaFoto: Printscreen
Oglasila se Olja Balaševič nakon smrti supruga i poručila samo jedno..

OLIVERA BALAŠEVIĆ oglasila se na svom Instagramu prvi put nakon suprugove smrti. Na poseban način obeležila je Međunarodni dan maternjeg jezika te je podelila video iz emisije u kojoj je gostovala i pričala o onome što jezik za nju znači.

"Živimo u čudnim vremenima. Ono što je daleko svakog dana se čini još daljim. A ono što nam je blisko, sve nam je bliskije i bliskije. U haosu ovog iskrivljenog ogledala pandemije i apsurda, ko smo mi ako ne stremimo ka vrednostima", započela je.

"Najdubljim, onim što vuku iz naših korena i tiho nas, šapatom, podsećaju ko smo. Tako i danu maternjeg jezika dugujemo, ako ništa, barem zahvalnost. Što nas opominje da ne zaboravimo. Korene. Majke. Bake. Nas same. Međutim, ne mogu a da se ne pitam, je li maternji jezik onaj kojem nas uče naše majke, ili je to pak onaj koji učimo svoju decu?" upitala je.

RepublikaFoto: printscreen/TVPink
Olja

"Moja ga majka, nažalost, nije imala. Odrastajući u nekim drugim vremenima, zauvek je ostala bez tog izvornog, koji piše naše prve priče. Ili ga je možda i imala, samo mu ne znamo ime? Bilo kako bilo, sreća je da planeti imaju svoj jezik. I da se razumeju. Oni su  tajno i nepogrešivo povezani, svetovi za sebe. Različiti, a isti."

"Čast mi je bila, i odgovornost, da povodom obeležavanja 20. međunarodnog praznika maternjeg jezika i ja kažem par reči. Onih iz najdaljih kutaka duše, kako već biva kada iz vas progovara dete ratnog siročeta, koje je odraslo baš ovde, u Kovačici. Šapnuli su mi s moje Planete, da vam prenesem da ne zaboravljate. Već da se sećate", poručila je.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Maja

02.03.2021 15:56

Olivera,sidji sa oblaka..