Već sa 16 godina prorekao sebi slavu: Balašević znao da će živeti večno!

Autor:

Zabava

01.03.2021

04:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nedavno preminuli kantautor Ðorđe Balašević još kao 16-godišnjak predvideo je da će ostati besmrtan i da će živeti kroz svoja dela, koja je u međuvremenu ostavio iza sebe.

RepublikaFoto: Printscreen
Đorđe Balašević

Naime, Gimnazija "Svetozar Marković" u Novom Sadu na Fejsbuku je objavila je priču o svom najpoznatijem učeniku - Ðorđu Balaševiću.

Administratori profila pomenute škole evocirali su uspomenu na 2009, kada im je muzička legenda bila u poseti. Balašević je tada rekao da ima veliku tremu jer nastupa pred toliko profesora, te podsetio na to kako je njegov talenat, sem njegove majke, prepoznala samo profesorka hemije. On je te godine od profesora dobio i poklone, a oni su se na Fejsu sada prisetili onog što je pisao dok je išao u drugi razred gimnazije.

RepublikaFoto: Tanjug/D. Stanković
Đorđe Balašević

"Rodiću se ja opet. Nisam ja od onih što jednom zauvek umiru" napisao je16-godišnji Balašević, čije pesme su još tada objavljivane u školskom časopisu "Gimnazijalac".

Kao što fanovi Ðorđa Balaševića znaju, on nije bio na proslavi maturske večeri, a majka mu je zamerila što nema matursku sliku na zidu. Gimnaziju je završio kao izvanredan učenik, a kasnije je bezuspešno studirao geografiju. Ipak, povodom 50 godina Novosadskog univerziteta uručena mu je počasna diploma.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading