Glumac i voditelj preminuli na isti dan: Porodica i kolege dale pomen Glogovcu!

Autor: Dušan Lukić

Zabava

10.02.2021

05:25

Minimaksa svi zaboravili!

e-stock/K. CVIJOVIĆ
Nebojiša Glogovac

 

Na Novom groblju u Beogradu juče je uz pomen obeleženo tri godine od smrti čuvenog glumca Nebojše Glogovca, koji je 2018. preminuo posle izgubljene bitke sa karcinomom pluća. U Aleji zaslužnih građana su se u jutarnjim satima prvo pojavili članovi porodice, supruga pokojnog glumca Milica, sin Miloš Glogovac i Nebojšin otac Milovan. Ubrzo je stigao i kum Vojin Ćetković sa suprugom Slobodom Mićalović, kao i glumica Milena Vasić i nekoliko bliskih ljudi. Među njima su bili i učenici koji su pohađali Glogovčevu školu glume "Maska". On su ostavili cveće, zapalili cigaretu i neko vreme razgovarali o pokojnom glumcu, pa su se razišli pre nego što je porodica došla da održi pomen. Okupljeni glumci pomenuli su učitelja, uz pokoju čašicu rakije, a potom su se razišli jer je počela da pada kiša.

youtube.com/ TVLongPlay
Nebojiša Glogovac

S druge strane, grob voditelja i novinara Milovana Ilića Minimaksa, od čije smrti se juče navršilo 16 godina, ostao je pust. Članovi porodice pokojnog Minimaksa nisu se pojavili na groblju, a radnik koji održava zelene površine i parcele ispričao je za Srpski telegraf da već dugo nije primetio da je neko došao i posetio grob čuvenog voditelja.

Otac, sin, supruga, kumovi i kolege Vojin Ćetković, Sloboda Mićalović i Milena Vasić obišli Glogovčevu večnu kuću

- Održavam već dugo ovaj deo gde je sahranjen Minimaks. Nisam primetio da su njegovi najbliži dolazili skorije. Vidite da na grobnom mestu nema ni cveća ni sveća. Kao da su ga svi zaboravili. Ranije su, sećam se, dolazili prijatelji njegovi. Posede malo, počiste koju travku i ostave cveće. Vidite kada je poslednji put zapaljena sveća dole u sandučetu?! Stoji prazno ko zna od kada - rekao nam je jedan od zaposlenih na groblju.

twitter.com/otusscops51
Milovan Ilić Minimaks

Podsetimo, Milovan Ilić Minimaks preminuo je 2005, posle duge i teške bolesti, a javnost ga pamti po brojnim televizijskim i radijskim emisijama, koje je vodio tokom višedecenijske karijere.

 

 

Komentari (0)

Loading