Estrada božićne praznike slavila po običajima i tradiciji: Ceca se pričestila, Đani ispekao prase!

Autor: Dušan LUKIĆ

Zabava

08.01.2021

04:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznate ličnosti su za božićne praznike pokazale da poštuju običaje i tradiciju, a neki poput Svetlane Cece Ražnatović su se na najradosniji hrišćanski praznik i pričestile.

Foto: instagram.com/printscreen
Neda, Dragana i Darko

Naime, folk zvezda se u pratnji nekoliko članova porodice pojavila na ponoćnoj liturgiji u Hramu Svetog Save i pristupila svetoj tajni pričešća.

Ceca je, osim tradicije, ispoštovala i epidemiološke mere zaštite i sve vreme dok je trajala liturgija nosila je masku. Sa pevačicom su bili sestra Lidija, zet i sestrići.

Ona je posle pričešća pozdravila predstavnike sedme sile i na tradicionalni pozdrav "Hristos se rodi" odgovorila sa:

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Ceca Ražnatović

- Vaistinu se rodi. Srećan Božić - rekla je za Pink.rs i dodala:

- Upravo sam uzela naforu i pričestila se.

Cecina kuma Viki Miljković takođe je prisustvovala liturgiji u Hramu Svetog Save, kao i pevač Boban Rajović.

Još jedna pevačica koja veoma drži do vere i pravoslavnih običaja Seka Aleksić pohvalila se na društvenim mrežama prazničnom dekoracijom u svom domu u Staroj Pazovi i dobila sijaset pozitivnih komentara.

- Mi smo spremni da dočekamo Božić - poručila je na jednoj od objava tokom Badnjeg dana.

Posle ponoći Seka je snimila i kako je dekorisala dom za najradosniji hrišćanski praznik i kako je postavila trpezarijski sto za svečani ručak.

RepublikaFoto: Printscreen
Neda Ukraden sa unucima

Pevač Radiša Trajković Ðani u svom stilu je proslavio Badnje veče i dočekao najradosniji hrišćanski praznik - Božić. Folker je praznik proveo u svom domu sa sinovima Markom i Milošem, suprugom Slađom, a pretpostavljamo i sa snahom Ninom i unukom Nikolom, iako se oni ne vide na njegovim objavama. Ðani je nazdravio sa sinovima povodom najradnosnijeg hrišćanskog praznika, te pokazao prase koje je spremio da bi praznična trpeza bila što bogatija.

Pevačica Neda Ukraden pokazala je kako uživa sa unucima, dok je oko njih bila praznična dekoracija, ali i badnjaci.

Muzička zvezda Dragana Mirković, koja slavi dva Božića jer joj je suprug katolik, novogodišnje i božićne praznike provodi u porodičnom domu u Beču, a na pravoslavni Božić je otvorila vrata svog doma i pokazala pratiocima na društvenoj mreži raskošnu prazničnu dekoraciju. Dragana je pozirala sa badnjakom, žitom i voćem, a u pozadini se vidi raskošna jelka, figure Deda Mraza, kao i upaljen kamin.

 

- Ljubav se umnožava kad se deli, srećan Božić svima koji slave - poručila je pevačica.

Poznata folk pevačica Zlata Petrović je svake godine za praznike sa sinovima i unucima, pa je sliku s njima podelila i ovog Božića.

Darko Lazić posekao Badnjak

Darko Lazić, koji ove godine provodi prvi Božić bez oca Milana, koji je nedavno preminuo, priznao je da mu je teško zbog velikog gubitka koji je pretrpela njegova porodica, ali je i pokazao koliko je spremno preuzeo ulogu glave porodice. Naime, Lazić je objavio nekoliko fotografija na svom Instagramu na kojima je pozirao u šumi tokom seče badnjaka. On je ispoštovao pravoslavne običaje, te je otišao s prijateljima po badnjak. Ispod jedne objave je napisao:

- Moj kum, moja snaga!

Pevač je u više navrata istakao da mu nije lako, ali da mora da budem jak, najjači, zbog drugih, te poručio da, ako on padne, svi u porodici će pasti. Zbog toga je, kako kaže, rešio da se izdigne iznad situacije, da se smeje i druži i pusti život da ide dalje.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading