DANAS JE VELIKA ZVEZDA NA ESTRADI! Prepoznajte li pevačicu sa fotografije?

Autor: Republika.rs

Zabava

05.01.2021

16:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Strpljivo je gradila svoj put.

RepublikaFoto: instagram.com/draganamirkovic.dm2
Naslovnica Sabora

Prvi album pevačica je objavila  aprila 1984. godine u saradnji sa Novicom Uroševićem, to da je njen talenat kod publike bio primećen od samog starta govori činjenica da je album prodat u 160.000 primeraka. Prvi televizijski nastup dogodio se krajem 1984. u emisiji "Novogodišnja folk parada", nastupila je zajedno sa 12 tada najpopularnijih pevača folk muzike.

Svaki naredni potez u karijeri donosio joj je brojne uspehe, te se danas smatra jednom od najvećih zvezda na estradi. O njenim uspesima pisali su čak i ugledni svetski mediji.

Reč je o Dragani Mirković, poznatoj po nadimku i Luče iz Kasidola. Tokom višedecenijske karijere za nju se ne vezuje nijedan skandal. Poslednjih godina se čak i povukla sa estrade i uživa u raskošnom privatnom životu koji je  stvorila u Beču sa suprugom Tonijem i svoje dvoje dece.

 

Draganu obožavaju kolege sa estrade, a mnogima od njih je pomagala kada im je to bilo najpotrebnije.

Udruženje radio stanica Srbije 1993. godine proglasilo je Draganu Mirković za „Pevačicu decenije”. Iste godine, ljudi u dijaspori birali su najpopularniju ličnost treće Jugoslavije. Dragana je zauzela visoko drugo mesto, iza tadašnjeg predsednika Slobodana Miloševića.

Tri puta za redom odnela je pobedu na nekada najvećoj folk manifestaciji "Poselo 202". Dobitnica je 9 Oskara popularnosti. Dobitnica "Melka" kao pevačica koja je obeležila 1995. godinu.

Dva puta je dobila nagradu za najbolju pevačicu svih vremena - BiH Oskar 2006 i Beogradski pobednik 2007. Godine 2008, gledaoci popularne bugarske televizije „Balkanika” proglasili su je najpopularnijom pevačicom na Balkanu

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading