Pevačica zbog korone na ivici egzistencije! MAJA PORUČUJE: Jedva sam ŽIVA, NEĆU IMATI NI ZA HLEB!

Autor: Dušan LUKIĆ

Zabava

21.12.2020

04:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Živim od šteka, izdržavam dvoje dece, a samo za račune mi treba bar 300 evra. Pomoć od države nisam dobila. Zaobišlo me je i tih 90.000 dinara, požalila se Nikolićeva.

RepublikaFoto: instagram.com/majanikolicmaja
Maja Nikolić

Pevačica Maja Nikolić (45) tvrdi da je usled situacije sa koronavirusom, koja se odužila, na rubu egzistencije.

Ona kaže da već godinu i po dana nije zaradila ni dinar zbog epidemije, te objašnjava da, ako nastavi da živi samo od šteka, uskoro neće imati novca ni za hleb. Pevačica je ispričala da trenutno troši pare koje je godinama skupljala, a novčana pomoć od države od 90.000 evra ju je iz nekog razloga zaobišla.

 

- Ne želim da pričam o tome s koliko hiljada dinara preživim mesec. Imam dva sina i njima je potreban novac za mnogo štošta. Jedan ima 22 godine, radi i uporedo završava fakultet. I njemu treba, na neki način, da pomognem. Mlađi ima 14 godina i živi sa mnom. Nije mi lako sa svim troškovima. Svaka srpska porodica zna koliko mesečno para treba da se odvoji za račune. Tu je infostan, grejanje, računi za telefone i ostali troškovi. Sve to mi izađe i na preko 300 evra! Ne bih da se gađam ciframa, ali sam jedva živa. Uskoro neću imati ni za hleb, pa vi vidite - priča pevačica za Telegraf i nastavlja:

Maja: Naša profesija je ugašena zbog korone. Muzičari iz mog benda isto jedva preživljavaju

- Pomoć od države nisam dobila. Zaobišlo me je 90.000 dinara, koje su neke moje kolege dobile. To mnogo znači. Nisam dobila takvu pomoć i hvala državi na tome. Nekako ću već izdržati, ali mi je krivo što moj bend, moji muzičari koji rade za 50 evra i sa time hrane porodice nemaju od čega da žive! Naša profesija je ugašena već devet meseci, otkako je korona uzela maha. Dobro je što će neki izvođači kiča i šunda da odu, a šta ćemo mi umetnici koji znamo da pevamo? Pita li se neko?!

Maja dalje tvrdi da bi svaki građanin naše zemlje trebalo da bude oslobođen obaveze plaćanja računa, bar dok se situacija ne stabilizuje.

 

RepublikaFoto: printscreen/RTS

Maja: Pevam kod kuće za svoju dušu

Maja Nikolić otkrila je da je jedino mesto gde trenutno peva njen stan jer bez muzike ne može.

- Pevam kod kuće za svoju dušu. Klipove objavljujem i na društvenim mrežama jer je muzika lek. Tako će biti sve dok ne budemo mogli da nastupamo po klubovima i kafanama. Komšije se ne bune, kažu mi da me sa zadovoljstvom slušaju, pa eto, možda napravim neki mini-koncert na prozoru ili terasi - kaže Nikolićeva kroz smeh.

 

- Ne bi bilo loše da nas država oslobodi svake vrste poreza. To bi nam svima olakšalo da izguramo krizu. Samo se kod nas sve to i dalje plaća. U zemljama na Zapadu odavno su građanima izašli u susret i oslobodili ih troškova - priča pevačica i dodaje za Srpski telegraf da svakodnevno prati situaciju sa KOVID-19:

- Redovno pratim izveštaje o broju zaraženih. Svakog dana se nadam da će situacija da se stavi pod kontrolu i ohrabruju me prognoze stručnjaka da bi od proleća mogli da se vratimo normalnom životu. Štitim se na sve moguće načine i ne izlažem se riziku od zaraze. Imam drugaricu koja je preležala koronu i, verujte mi, nije bilo nimalo naivno.

 

RepublikaFoto: youtube.com/RTS Šou program - Zvanični kanal

Oni su dobili pomoć države

Finansijsku pomoć od države u jeku krize usled koronavirusa dobili su izvođači koji uživaju status samostalnih umetnika, na molbu Samostalnog sindikata estradnih umetnika Srbije. Od Ministarstva finansija zatražena je novčana pomoć, pa je pevačima isplaćeno 90.000 dinara. Pravo na pomoć imali su estradnjaci koji su u statusu samostalnog umetnika, a da nisu u penziji, već su aktivni i teče im radni staž. U ovu grupu spadaju Ivan Gavrilović, Snežana Babić Sneki, Marko Bulat, Beki Bekić, Jelena Broćić.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vuki

21.12.2020 14:00

Laže. Ona tajno zaradjuje po 500 evra.