Roker se prisetio druženja sa dorćolskim boemom: Bora Čorba: Džeja je bilo nemoguće ne voleti!

Autor: Dušan Lukić

Zabava

11.12.2020

04:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne može da se pomiri sa tim, da ga više nema!

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Bora Čorba i Džej

 

Frontmen rok sastava Riblja čorba Bora Đorđević prisetio se prijateljstva s pokojnim Džejom Ramadanovskim, pa je ispričao da je on bio čovek koji je svima prirastao srcu.

Roker kaže je Džeja poznavao još kada je započinjao pevačku karijeru i da ga je cenio u svakom smislu.

- Džeja je bilo nemoguće ne voleti. Čorba je prvi put išla 1990. godine na australijsku turneju upravo s tada mlađanim Džekijem. Bio je na početku karijere, drag i svima simpatičan. Pominjemo ga u jednoj našoj pesmi, to nam nikada nije zaboravio. Žao mi je što je ovako rano otišao. Svi u bendu tugujemo. Napustio nas je veliki čovek i umetnik - rekao je Bora.

Džeki mi je govorio da mu je skočila cena nastupa kad sam ga pomenuo u pesmi

Inače, veza između Riblje čorbe i Džeja je čuvena Čorbina pesma "Gastarbajterska 2", sa albuma "Nojeva barka", u kojoj se čuje ono legendarno "i naravno, Džej!"

RepublikaFoto: facebook.com/šumadijafestkragujevac
Bora Čorba

- Kad smo snimili tu pesmu, neki od pomenutih pevača su se ljutili, neki nisu, a Džeki je bio oduševljen. Govorio mi je: "Brate, hvala ti. Skočila mi cena, svi me zovu". Poslednji put smo se sreli na pumpi u Ćelijama, posle svirki za Srpsku novu 2017. Bilo je tu i pevanja i plakanja. Onda je došla 2020. - rekao je Bora i dodao:

 

- Ovo je sve toliko bolno. Slušam Bajagin koncert kod Plavog voza i dva puta uzimam telefon da pričam sa Mišom o koncertu. Umro Džej, uzimam telefon da javim Miši. Svi u bendu tuguju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading