POTRESNA ISPOVEST SINA ISIDORE BJELICE: Bilo je strašno gledati kako je MAMA SVAKI DAN SVE BLIŽE SMRTI, Nebojši je najteže!

Autor: Story.rs,Republika.rs

Zabava

28.11.2020

20:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Bol ne prolazi.

Foto: printskrin
Lav Pajkić

Pre nepuna četiri meseca preminula je spisateljica Isidora Bjelica nakon duge borbe za ozdravljenje.  Poštovaoci njenog lika i dela još se ne mire sa činjenicom da je nema, ali, najteže je svakako njenoj porodici koja je sa njom provela i poslednje trenutke.

Lav Pajkić stoički podnosi bol koju oseća zbog gubitka majke i velika je podrška ocu i sestri. Upravo zbog toga, odlučio je da se vrati u porodični stan kako bi porodica bila na okupu usvojoj zajedničkoj boli.

-Posle majčine smrti vratio sam se u porodični stan. Dokle će tako biti, videćemo. Izolovan sam od oca i sestre često, čisto preventivno. Nebojšu moramo da pazimo, u rizičnoj je grupi zbog godina ali i zato što je dijabetičar, svaki dan prima insulin, a osim toga, on je i pušač - rekao je Lav za Story.

Pajkić je otvorio dušu i ispričao kako porodica proživljava dane od Isidorinog odlaska: 

-Lakše je kad smo svi zajedno. Oporavljamo se od gubitka zajedno i imamo priliku da sagledavamo situaciju u kojoj smo skupa. Bitno je da ne budemo odvojeni i usamljeni, najgore je kad je čovek usamljen. Može se reći da je to emotivno-strateški potez. Nebojši je najteže. Kroz poslednje stadijume bolesti je prolazio sa mamom, a i toliko godina su bili u braku - dodao je on za pomenuti medij.

-Vila i ja imamo obaveze pa smo preokupirani nekim drugim stvarima i ne razmišljamo non-stop o gubitku. Nebojša je u penziji, sam je i non-stop razmišlja o tome. Zato je dobro što smo svi zajedno. Vila studira, a uskoro bi trebalo da počne da radi. Isidora je poslednje dane života provela u roditeljskom domu što je bila odluka logističke prirode, jer je naš porodični stan na poslednjem spratu zgrade bez lifta. Kada je išla na preglede, veliko je mučenje za nju bilo da se popne na poslednji sprat stepenicama, pa sam je često nosio u naručju. To je trajalo neko vreme, pa smo iznajmili stan u prizemlju u centru grada, kako se ne bi mučila više. Tu je provela većinu vremena. Bilo je strašno gledati kako je mama svaki dan bliže smrti - izjavio je Lav za pomenuti mediji.

 

-Koliko god da se čovek priprema za to, i zna da to dolazi, opet je veliki šok. Iako znam da bi trebalo da pamtim lepe trenutke, ostala mi je zastrašujuća slika, kao i svima u familiji - rekao je još Lav Pajkić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading