Jasna Milenković otkrila detalj iz prošlosti: OVAJ ČUVENI GLUMAC mi je dao umetničko ime!

Autor:

Zabava

17.11.2020

04:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rekao mi je: "Jami, doći ću da te gledam." I stvarno se pojavio, a meni je ostao nadimak, s kojim sam se s vremenom srodila, mnogi i ne znaju da mi je pravo ime Jasna.

RepublikaFoto: facebook.com/Jasna Milenkovic Jami
Jasna Milenković

Pevačica Jasna Milenković (50) otkrila je da je njenom nadimku Jami, po kome je svi i znaju, kumovao niko drugi nego čuveni glumac Žarko Laušević.

Naime, ona je jednom prilikom, zahvaljujući poznanstvu sa koreografima i baletanima nacionalnog teatra, dobila ponudu da se okuša u kabareu sa legendarnim Milanom Lanetom Gutovićem i tada joj je Lauš sasvim spontano odredio umetničko ime.

- Pokazivala sam neverovatan talenat za gimnastiku i verovala sam da će to biti moja ljubav zauvek, ali u srednjoj školi sam se okrenula pevanju - otkrila je Jami u razgovoru za magazin Glorija i opisala kako se snašla u kabareu:

Pre nego što je postala poznata pevačica okušala se u kabareu sa Lanetom Gutovićem

- Ispostavilo se da sam rođena za scenu. Igrali smo u foajeu Jugoslovenskog dramskog pozorišta u kasnim večernjim satima. Tu sam i dobila nadimak od Žarka Lauševića, koga sam srela uoči njegove predstave. Telefonirala sam iz portirnice, njemu je bio potreban telefon i zamolio me je da prekinem vezu. Uradila sam to, on je pitao šta radim, a kad sam mu odgovorila da igram kasnije u kabareu, odgovorio je: "Jami, doći ću da te gledam." I stvarno se pojavio, a meni je ostao nadimak, s kojim sam se s vremenom srodila, mnogi i ne znaju da mi je pravo ime Jasna.

Pevačica je ispričala i kako je dva meseca nakon objavljivanja njenog drugog albuma "Čokolada", koji ju je i proslavio, od direktora PGP dobila nepristojnu ponudu.

 

- Dobila sam poziv da se pojavim u hotelskoj sobi moćnog čoveka s televizije. Nisam mogla da poverujem kada sam čula, zamalo nisam ispustila slušalicu iz ruke. U pitanju je bio jedan od čelnika RTS, a direktoru sam odgovorila da tamo može da pošalje ženu ili ćerku i da sa mnom ne može tako da priča. Bila sam u potpunom šoku, nisam mogla da pojmim da tako nešto može da se desi. Čula sam priče da su neke pevačice pristajale na to. Možda zbog toga što nisu imale drugi izbor ili mogućnost. Ja nisam počela da se bavim muzikom zato što sam morala, čekao me je fakultet i nisam nikome ni za šta htela da činim nikakve ustupke jer to prosto nisam bila ja - zaključila je pevačica za nedeljnik Glorija.

 

 Milo je slao helikopter po mene

Jami je kroz karijeru pratilo mnogo kontroverzi, od kojih je jedna i njen odnos sa crnogorskim državnikom Milom Đukanovićem. Naime, svojevremeno se prepričavalo kako je predsednik Crne Gore slao po nju helikopter da bi došla na nastup.

- Bila sam tada na Kopaoniku i trebalo je da se za dva sata pojavim u Podgorici na izboru za mis Crne Gore. Bio je to jedini način da stignem tamo na vreme - priznala je.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading