NIJE IŠAO NA RATIŠTE KAO MERLIN - Bošnjaci napali mladog srpkog pevača, ON IM ZAČEPIO USTA!

Autor:

Zabava

10.11.2020

04:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji takmičar "Zvezda Granda" našao se na meti zbog toga što je pevao pesmu Baje Malog Knindže "Ne volim te, Alija".

RepublikaFoto: instagram.com
Uroš i Dino

Mladi srpski pevač Uroš Živković, koji je nedavno objavio rodoljubivu pesmu "Lazarica", inspirisanu Kosovskim bojem, našao se na meti kritika dela stanovništva Bosne i Hercegovine zbog toga što je na jednom nastupu otpevao staru pesmu Baje Malog Knindže "Ne volim te, Alija".

Nekadašnjeg učesnika "Zvezda Granda" pojedini Bošnjaci na društvenim mrežama osudili su zbog toga što je pesmom koja se, kako su mediji ranije pisali, odnosi na bivšeg predsednika Republike Bosne i Hercegovine Aliju Izetbegovića uvredio verska i nacionalna osećanja tamošnjeg življa. S druge strane, mnogi su stali u odbranu mladog srpskog pevača, podsećajući na neke bosanske zvezde koje su čak pevale na ratištu tokom devedesetih, pa su posle rata normalno prihvaćene u regionu.

Kako Živković putem Instagrama deli objave u kojim ga označavaju i podržavaju, među njima se našla i ta u kojoj se pominje poznati bosanski kantautor Dino Merlin.

Đulkica: Šta je sa bosanskim veličinama, pevačkim asovima? Uvucite mu se u du*e, njemu neće biti žao da vas upuca

- Samo da obavestim one nekadašnje Srbe koji se bune što je ovaj dečko pevao jednu staru pesmu Baje Malog Knindže, Uroš Živković, za razliku od vašeg Dina Merlina, ovaj momak nije bio na ratištu tako da nemojte o poštenju i napadanju, molim vas - jedan je od komentara podrške upućene Urošu.

Iako se Živković oglasio nakon javnih prozivki i prepucavanja na društvenim mrežama, tvrdeći da nije nacionalista, već da je samo radio svoj posao i otpevao pesmu koju su mu sporne večeri navodno tražili 40 puta i platili da je otpeva, paljbu po njemu osula je i ćerka folk legende Sinana Sakića Đulkica Sakić Amzić, koja je isprozivala ne samo srpskog pevača već i poznatije bosanske pevače koji nisu digli glas ovim povodom.

 

 

 

- Šta je sa bosanskim veličinama, pevačkim asovima? Strah od odbacivanja? Ko će da vas poštuje sutra? Uvucite mu se u dupe, ispljujte se međusobno, pa sledeći put kad mu plate ne da peva nego da vas upuca neće mu biti žao jer mu je 40 puta neko tražio - poručila je Sinanova naslednica, uz opasku da se njenoj reakciji ne pripisuju religijski razlozi:

- Ovde se ne radi o tome da li je on pravoslavac, a ja muslimanka, ovde se radi o tome da se on kao pevač prodao za pare i uvredio sve muslimane bez ikakvog razloga.

Bosanski mediji su iskoristili rat sa društvenih mreža i da bi ukazali na to da srpskom pevaču treba zabraniti ulazak u BiH.

 

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ

Pejoviću u BiH podmetali govor mržnje

Folk pevač Aco Pejović umalo nije jednom prilikom bio zabranjen u svim bosanskim medijima. Nekoliko bosanskih portala 2013. objavilo je tekstove u kojima se navodi da je srpski pevač vređao stanovnike Bosne i Hercegovine, nazivajući ih Balinkurama. Pejović je šokiran takvim govorom mržnje ovo tada oštro demantovao i najavio tužbu povodom iznetih neistina koje su ukaljale njegovo ime.

 

Inače, Živković, kojeg prozivaju zbog navodnog širenja verske i nacionalne mržnje i kome neki žele da zabrane ulazak u Bosnu i Hercegovinu, rata na ovim prostorima se i ne seća pošto je rođen četiri godine nakon ratnih zbivanja.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Uzivajte dragi moji!! Zivela Srbija???❤️

A post shared by Uroš Živković (@zivkovicuros) on Nov 6, 2020 at 4:40am PST

 

- Nisam nacionalista, veliki sam patriota, a tuđe poštujem. Imam puno prijatelja islamske veriospovesti, odlično se slažem s njima i uvek ih ugostim. Nastao je problem bez problema. Umesto da akcenat bude na mojoj novoj pesmi "Lazarica", koja je patriotska i rodoljubiva, akcenat se stavlja na skandal. Na tom nastupu mnogo ljudi mi je tražilo da otpevam tu pesmu i mi smo je otpevali - rekao je Uroš za medije nakon što se našao u središtu skandala.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (6)

Loading
zasa

10.11.2020 10:47

Cerko Sinana Sakica ovakvim izjavama je bas vas Alija i svi Bosnjaci zapoceli rat uz opasku nije to verski i nacinalno,ali si udarila na sve Srbe uz poruku mrznje. Ma avi ste vi isti kada vi ubijate onda je ro OK a kada dobijete po nosu onda kukate i zovetw upomoc

Odgovori 18 1
acab

11.11.2020 14:56

ma decko momcina!ljudina

Odgovori 11 0
Stevan

11.11.2020 18:50

Užasava me ta karakterna crta kod nekih Srba da podilaze ljudima koji ih otvoreno mrze. Taj merlin je na koncertu u Areni izneo na binu ratnu zastavu vojske bih i nikom ništa, rulja ga i dalje obožava. Jel to geni vrište u njima.

Duki

11.11.2020 18:55

Još će nam i pjesme zabranjivat.