BRENA NACIONALE SLAVI 60. ROĐENDAN: Sve svoje snove je ostvarila, ali ova TAJNA boleće je do kraja života!

Autor: Republika.rs

Zabava

20.10.2020

15:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikada nije saznala istinu

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Brena nacionale

Kultni voditelj Milovan Milić Minimaks stvorio je ime Lepe Brene, a danas decenijama kasnije ona je jedna od najvećih zvezda na Balkanu.

Lepa Brena karijeru je počela osamdesetih godina i ubrzo od svog imena stvorila internacionalni brend koji i danas traje.

Legendarna pevačica rođena je 20. oktobra 1960. godine u Tuzli kao Fahreta Jahić, treće dete medicinskog tehničara Abida i krojačice Ifete Jahić. Detinjstvo je provela u Brčkom uz stariju sestru Faketu i brata Faruka.

RepublikaFoto: printscreen/youtube.com

 -Uvek sam imala podršku svojih roditelja i to je ono što je bila moja vodilja kroz život. Vaspitana sam da budem dobar đak i poslušno dete, da imam lojalan i odgovoran odnos prema novcu i da se za svoje snove borim. Moja karijera je dokaz da uz podršku roditelja i naravno uz talenat i veliki rad, možete da ostvarite ono o čemu ste kao devojčica maštali. Uvek imate čašu meda i čašu soli, i kada uđete u veliku priču, morate da budete spremni na velika odricanja. Bez toga nema velikih karijera - govorila je Brena  svojevremeno za bosanske medije.

Prvi veliki uspeh doživela je kada je sa bendom snimila pesmu "Čačak", koja je za kratko vreme osvojila milione slušalaca. Tada je imala 22 godine i već je okusila šta znači šoubiznis.

Brena je oduvek bila veliki profesionalac te je u svetu muzike na ovim prostorima pomerala granice. Prva je došla helikopterom na koncert, snimila serijal filmova, punila stadione širom regiona, pa i danas na pomen njenog imena, uvek sve kolege pričaju sa uvažavanjem.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Spot za Jugoslovenku

Bez obzira na ratna previranja na Balkanu, pevačica je za sebe uvek govorila da je Jugoslovenka.

-Moj pogled je kosmpolitski zaista i tako su me vaspitavali i roditelji, tako Boba i ja vaspitavamo svoju decu. Čitav svet je naša kuća, a ovaj čitav region Balkana su naši koreni. Jugoslovenstvo je bila kosmopolitska ideja jer po tom principu je danas formirana i Evropska unija. Jedna valuta, jedan jezik, jedno tržište. Kao poslovna žena na tome skidam kapu. A kao emotivno biće u duši sam verovatno poslednja Jugoslovenka na ovim prostorima - govorila je pevačica.

 

Brena danas, sa ove distance može da se pohvali uspehom na svim poljima. Na svoj jubilarni 60. rođendan iza sebe ima skoro četiri decenije karijere, brak dug tri decenije i milione fanova širom sveta.

Iako je prošla težak period u životu kada je njen  i Bobin sin Stefan bio kidnapovan, tog perioda danas se nerado seća, ali odgovore ko je počinilac ovog dela nikada nije dobila.  Ovaj čin joj je ostao najbolnija životna epizoda. Međutim, danas uživa u srećnoj porodici sa svojim sinovima i brojnim prijateljima sa estrade.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading