Ražnatovićkine slike zloupotebili za sopstveni profit: Cecina snajka na meti sajber mafije!

Autor:

Zabava

14.10.2020

03:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Snajka folk zvezde Svetlane Ražnatović Bogdana našla se na meti sajber mafije, koja korišćenjem njenih privatnih fotografija i fotografija celokupne porodice Ražnatović zarađuje velike svote novca od reklama na Instagramu.

Foto: e-stock/I. DOBRIČIĆ
Bogdana Rodić

Jedan od profila, odnosno fan stranica, pod imenom "Bogdana Ražnatović" na ovoj društvenoj mreži broji više od 22.000 pratilaca i svakodnevno objavljuje fotografije Cecinog sina Veljka i njegove supruge Bogdane, kao i bebe Željka.

Na osnovu toga reklamiraju razne proizvode, te uzimaju novac.

- Bogdana zaista nema ništa protiv fan stranica, ima ih mnogo, ali ova devojka, momak ili ko god da se krije iza profila zaista je preterao. Kao prvo, Bogdanin pravi Instagram nalog je zaključan i ima baš mali broj ljudi koji je prate jer ne želi da deli privatnost sa javnošću, a onda se fanovi nekako domognu slika i kače ih na fan pejdž profile - ispričao je za "Sveta" izvor blizak porodici i dodao:

RepublikaFoto: e-stock/:R.RISTIĆ
Veljko i Bogdana

- Ljude očigledno i te kako zanima život sestara Rodić, Veljka i malog Željka. Čim je video da lik i delo njegove supruge bezobzirno iskorišćavaju, Veljko je reagovao i na Instagram profilu objavio da je ta stranica lažna i zamolio sve svoje pratioce da je prijave, pa je ubrzo stranica i uklonjena. Inače, kada osoba ima više od 10.000 pratilaca, kreće pomama od raznih kompanija za reklamiranjem. Svi bi voleli da im Veljkova žena, koja nije influenserka, nešto izreklamira, a kako najjeftinija reklama na Instagramu nije ispod 500 evra, dok se kreće i do 3.000 evra, lako se da zaključiti da je s tog profila zarađeno najmanje milion dinara jer je promovisano mnogo proizvoda velikih kompanija. Taj profil postoji više od dve godine, ali sada je konačno na Veljkovu molbu i incijativu prijavljen od mnogo ljudi, zbog čega je i ugašen.

Veljko i Anastasija se nisu obraćali policiji

Veljku i Anastasiji su se slični slučajevi dešavali i ranije, neko otvori stranicu i stavlja njihove slike, te se dogovara sa klijentima renomiranih firmi da im plate i do nekoliko hiljada evra reklamu za njihov proizvod.

U pitanju je ozbiljan prekršaj u domenu sajber krađe identiteta, ali je mnogo teško otkriti ko stoji iza svega toga. Ražnatovići ni ove slučajeve nisu prijavili policiji jer se istrage na polju sajber mafije veoma teško okončaju i retko se nađe počinilac.

Poznati će biti zaštićeni uredbom o autorskim pravima na internetu

Iako je Evropski parlament još u martu 2019. godine na globalnom nivou najavio gašenje svih fan stranica uredbom o autorskim pravima na internetu, pod članom 13, taj zakon nije još stupio na snagu u našoj zemlji.

Ovim zakonom oni žele da zaštite industriju zabave od svakodnevnog nelegalnog korišćenja materijala poznatih ličnosti na društvenim mrežama drugih lica.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading