Pevačica tvrdila da je na strani pravde: Severina branila robijašicu!

Autor:

Zabava

14.10.2020

03:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatska pevačica Severina Kojić podržavala je robijašicu Ninu Kuluz, uveravajući javnost da se zalaže za pravdu. Naime, ona je tvrdila da je Kuluzova oštećena majka koja se, baš poput nje, borila sa suprugom za starateljstvo nad sinom, te pozivala ljude na proteste protiv suda.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Severina Vučković

Međutim, Nina Kuluz je, uprkos Severininoj medijskoj hajci, dobila tri i po godine zatvora, o čemu su brujali hrvatski mediji.

- Krivični sud u Torinu je zbog otmice i zadržavanja deteta u drugoj državi Splićanku Ninu Kuluz, koja je sina Cesarea ilegalno iz Italije odvela u Hrvatsku, osudio na bezuslovnu zatvorsku kaznu od tri godine i četiri meseca, trajno joj je oduzeto starateljstvo, zabranjeno joj je bavljenje javnim funkcijama, te bivšem partneru mora odmah platiti 50.000 evra odštete - potvrdio je tada njen advokat Mišo Živaljić, ističući da novčanu kaznu mora izmiriti odmah, dok na ostale stavke presude može uložiti žalbu.

RepublikaFoto: Printscreen
Nina Kuluz

Podsećamo, Ninu Kuluz i maloletno dete tražio je Interpol, a ona se nakon četiri godine bekstva predala 2016. Postupak je pokrenut kada Nina Kuluz nije postupila prema rešenjima italijanskog i hrvatskog suda iz 2012. godine, prema kojima je dečak Cesare trebalo da živi sa ocem Alesandrom Avenatijem u Monkalijeriju, uz zajedničko starateljstvo oba roditelja. Kuluzova je, prema pisanju hrvatskih medija, na početku glavne rasprave navodno rekla da se ne oseća krivom.

Seve zloupotrebljava popularnost

Severina je tokom podrške Kuluzovoj koristila popularnost da preko medija traži pomoć za navodno ugrožene majke, uključujući i sebe.

Zloupotrebljavajući to što je poznata u borbi protiv suda, pevačica je uspela da digne Split na noge.

Poznati koji su podržavali

Nakon Severininog medijskog istupa, i mnogi drugi iz javnog života su se uključili u organizaciju protesta u korist Nine Kuluz, pa su se na ulicama našli članovi raznih udruženja građana, pa čak i navijačke grupe poput Torcide, te grupe sa društvenih mreža, kao što su pratioci stranice "Spasimo malog Cesarea", koja je u samo dva dana okupila 43.000 članova. Podršku Nini je uputio i Toni Cetinski, koji se javno obratio ocu njenog deteta:

- Slučaj Cesarea je stvarno sramota za hrvatsko pravosuđe, misli li gospodin otac stvarno da njegov sin neće prvom prilikom pobeći natrag svojoj majci i koje su mu trajne traume nanesene!

Među onima koji su se zalagali za prava Nine Kuluz je i nadbiskup Marin Barišić, koji ju je svojevremeno primio u prostorijama splitsko-makarske nadbiskupije, te poručio da su odluke sudova legitimne, ali da se nikada ne sme prestati tražiti ono što je najbolje za svakog pojedinca, što je, prema njegovim rečima, u pomenutom slučaju zapravo maloletno dete.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading