"Plači mala plači" otišao je "Stari vuk": Hitovi Bore Drljače po kojima će zauvek biti upamćen

Autor:

Zabava

11.10.2020

19:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pevač narodne muzike Borislav Boro Drljača preminuo je danas u 80. godini života nakon niza hospitalizacija i brojnih intervencija.

RepublikaFoto: e-stock/M. RODIĆ
Bora Drljača

Iako je u poslednje vreme često posećivao lekare, nažalost, legenda estrade, nije uspela da sačuva svoje zdravlje.

Borislav Boro Drljača je pevač narodne muzike koji je rođen 29. avgusta 1941. godine u selu Donja Suvaja, u opštini Bosanska Krupa. Borin otac Branko je bio ekonom, poslovođa u trgovini i matičar, a takođe je lepo pevao i svirao gitaru. Majka Stoja je bila ekonom i stradala je u Drugom svetskom ratu. Posle njene smrti, otac se ponovo oženio, a pevaču nije ostala nijedna majčina slika.

 

Uprkos kurpulentnoj građi i strogom izgledu lica, na javnim nastupima je uvek bio veseo i oko sebe širio dobro raspoloženje. Njegove pesme odišu veselim ritmom, a stihovi su bili šaljivi, zbog čega je bio vrlo popularan kod publike svih uzrasta.

Ostaće upamćen po brojnim hitovima koji i danas odolevaju vremenu, bez kojih se ne može zamisliti neko veće porodično okupljanje. "Stari vuk", "Plači mala plači", "Danijela" i mnoge druge pesme sigurno će se slušati i nakon odlaska legende.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading