ŽENA KOJU JE PREVARIO MUSLIMOVIĆ ZA SRPSKI TELEGRAF: Ovo je kraj Halidove karijere, zabranjen je svuda, strpaću ga u zatvor!

Autor: Borislav KAŠANSKI

Zabava

06.10.2020

03:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Halid Muslimović slobodno može da objavi kraj karijere. Kako za Srpski telegraf tvrdi Sonja Bašić, pevačeva ljubavnica, on više neće moći nigde da peva van Bosne i Hercegovine, a po svemu sudeći, ne gine mu i zatvor.

RepublikaFoto: Promo foto
Halid Muslimović

Agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA) podnela je krivičnu prijavu Tužilaštvu BiH protiv Muslimovića. Poznati folker tereti se za prevaru i pranje novca, a u pitanju je suma od 209.273 KM, što je oko 110.000 evra.

- Agencija je prosledila krivičnu prijavu Tužilaštvu sa svim dokazima da je osumnjičeni pevač doveo u zabludu ženu iz Australije i na prevaru joj uzeo oko 210.000 KM. On je taj novac podizao u gotovini, sa ciljem prikrivanja izvora i omogućavanja daljeg korišćenja, znajući da ga je stekao prevarom - saopštili su iz SIPA.

Srpski telegraf stupio je u kontakt s oštećenom Sonjom Bašić iz Melburna. Ona je, podsetimo, prošle godine u ekskluzivnoj ispovesti za naš list rekla da je bila u emotivnoj vezi sa Muslimovićem. Pevač je to iskoristio i oštetio je za oko 200.000 evra.

- Tačno je da je SIPA pronašao sve dokaze, proverili su novčane transakcije preko banke i Vestern uniona, koje sam ja Halidu slala. Uz veštačenje telefonskih poruka, to je bilo više nego dovoljno da se podigne krivična prijava protiv njega - potvrdila nam je Bašićeva.

RepublikaFoto: youtube.com/Novo jutro
Sonja Bašić

Kako nam je rekla prevarena žena, upravo zbog ove međunarodne istrage koja se vodi protiv Halida Muslimovića, on je nepoželjna osoba u Australiji i SAD. Tako ni on ni članovi njegove porodice nisu mogli da dobiju vize za ulazak u ove zemlje. A crno mu se piše i svugde drugde u inostranstvu.

- Moj advokatski tim će kopiju krivične prijave iz Tužilaštva u Sarajevu preko ambasade Australije, zemlje čija sam ja državljanka, poslati svim ambasadama zemalja-članica EU. Kako nam je rečeno, posle toga teško da će Muslimović bilo gde dobiti radnu dozvolu - kaže Bašićeva.

Prema onome što piše u krivičnoj prijavi, Muslimović je doveo Bašićevu u zabludu i ona mu je "u više navrata, na svoju štetu, putem novčanih transfera ili u gotovini predala veće sume novca. Ukupno oko 110.000 evra. Muslimovića terete da je sa ciljem prikrivanja izvora i omogućavanja daljeg korišćenja sredstva podizao u gotovini, znajući da su stečena na nezakonit način, odnosno činjenjem krivičnog dela prevare".

Proces i u Banjaluci

Oštećena Sonja Bašić iz Melburna tvrdi da ju je Muslimović prevario i za mnogo više novca nego što je obuhvaćeno krivičnom prijavom. Iako je zvanično dokazano da se radi o 110.000 evra, ona kaže da mu je dala čak 400.000 dolara. Po tom osnovu, protiv Muslimovića je u toku proces u Banjaluci.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading