Svi je pamte kao legendarnu Koštanu: Obeleženo pet godina od smrti Usnije Redžepove!

Autor:

Zabava

03.10.2020

03:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prošlo je tačno pet godina od smrti legendarne Usnije Redžepove, jedne od najpoznatijih pevačica južnog i romskog melosa, prelepe Skopljanke koja je bila simbol ljubavi Turkinje i Roma.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen

Veliku popularnost joj je donela uloga Koštane, kada ju je sudbina odvela u beogradsko Narodno pozorište, gde je glumila zajedno s Ljubom Tadićem, i pred pozornicom glumila čak 26 godina. Posle uloge u filmu "Derviš i smrt" 1966. godine počinje aktivno da nastupa i snima.

Kako se tada pričalo i pisalo, Josip Broz Tito bio je očaran lepotom Usnije Redžepove, a ona ga je upoznala kada je pozvana da zabavlja lovce na njegovom imanju u Karađorđevu. Posle nastupa joj je prišao Titov ađutant i rekao joj da predsednik želi da je upozna.

Bila je Titova miljenica, a čak i Fidel Kastro bio je očaran njenom lepotom

Usnija je oduševila i meksičkog ambasadora koji joj je rekao da bi želeo da ima neku njenu ploču. Čak je i Fidel Kastro, kubanski predsednik, bio očaran njenom lepotom. Godine 2015. Usnija Redžepova je preminula u 69. godini nakon borbe s kancerom, a ova vest je rastužila ceo region.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading