Maja devedesetih pobegla u inostranstvo: Zabranili su me jer sam pevala Miloševiću!

Autor:

Zabava

01.09.2020

03:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Maja Nikolić bila je devedesetih godina najpopularnija mlada pevačica pop muzike i jedna od najtraženijih širom zemlje i regiona kada su nastupi u pitanju.

Foto: instagram.com/majanikolic_singer
Maja Nikolić

Ona tada nije marila za izgledom, nije se oblačila provokativno jer je igrala na kartu dobrog glasa i kvalitetnih pesama. Priznaje da je scena bila mnogo bogatija i raskošnija nego što je ova današnja, na kojoj ima mesta za svakoga, a najmanje za prave pevače.

- Kada sam bila festivalska pevačica, to je bio pravi glamur. Tada je sve bilo kao u ono zlatno doba pevača iz stare Jugoslavije. Sada toga nema više.

Da li si u to vreme, kada si bila pevač početnik, imala nepristojne ponude?

- Nikada nisam imala nepristojne ponude niti sam ja imala sponzore. Festivalske pevačice nisu isto što i kafanske pevačice. Ja sam pop izvođač sa 26 prvih nagrada. Jednostavno, nisam bila okružena takvim ljudima. Pevala sam sa simfonijskim orkestrom, a prvi menadžer mi je bio moj tata.

Da li se kaješ što si prekinula karijeru u vreme kada si bila broj jedan da bi otišla sa tadašnjim suprugom u Ameriku?

- Ne kajem se što sam prekinula karijeru i otišla u Ameriku jer iz tog braka imam predivnog sina Lazara. I tada je bila kriza, kao u današnje vreme. Bila je smena vlasti. Mi koji smo pevali kampanje predsedniku Slobodanu Miloševiću jedno vreme smo bili zabranjeni. Morala sam tada da idem inostranstvo da pevam jer ovde nisam imala gde. Jednostavno, nakon pevanja Miloševiću mene su zabranili i ja nisam imala kud, osim da bežim preko.

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ
Milo Đukanović

Poznato je da si pevala svima, pa i momcima sa vrelog asfalta. Da li pamtiš nekoga iz tog miljea?

- Svim ljudima sam pevala, od političara do momaka sa vrelog asfalta. Ne bih izdvajala nikog posebno jer se nisam družila s takvim ljudima. Nisam išla s njima na ručkove. Kada pevaš po klubovima, oni su najbolje platiše i dolazili su sa najvećim grupama ljudi. Celoj garnituri političara pevala sam kampanje. Nema osobe koju ne poznajem i kome nisam pevala.

Koji je najveći bakšiš koji si dobila u karijeri, a koji političar ti je dao najviše para?

- Sećam se najvećeg bakšiša, on je bio za pesmu "Ain't no sunshine", bilo je to 1.000 evra. Podelila sam bakšiš sa članovima benda. Gost se oduševio mojim stranim repertoarom. Na svadbama sam dobijala bakšiš i do 5.000 evra, ali sam sve delila sa bendom. A što se tiče političara, moje Nove godine su mnogo koštale, a ja sam pevala dve godine zaredom Milu Đukanoviću. Ta dva dočeka bila su za pamćenje, brdo para sam dobila tada, pare su samo lile, što od njega, što od tadašnje vlasti. Sve je bilo glamurozno na tim dočecima, ogromne pare sam tada zaradila.

Da li si više novca zaradila od pevanja ili od rijalitija?

- Normalno da sam veći novac zaradila od pevanja. Nije moj honorar 100 evra. Moja karijera traje 30 godina.

Da li si ti u to vreme bila jedina pevačica koja je mogla da se pohvali savršenim stasom i savršenim glasom u isto vreme?

- Jesam bila najaktuelnija pevačica. Ceca Ražnatović je bila najpoznatiji narodni pevač. Uz nju, Lepa Brena i Dragana Mirković, a ja najpoznatija pop pevačica. Nije se gledao stas. Ja sam morala da upotrebim glas pametno. Tek posle prvih šest nagrada pozvana sam da potpišem ugovor za PGP-RTS. Njima nije bilo bitno da im donesem pare. Danas možeš da odneseš novac i izdaš za bilo koju izdavačku kuću. Sada se muzika gleda, a pravi ljudi slušaju dobre pevače.

RepublikaFoto: instagram.com/majanikolic_singer
Maja Nikolić

Godinama te prozivaju da si imala estetske korekcije, da imaš silikone. Šta je istina?

- Nemam ništa protiv silikona niti plastičnih operacija. Svako neka radi sa telom i licem šta želi. Svako je gospodar svog tela i svog života. E sad, da li je to u korektivne svrhe ili izgleda banalno, osoba mora da ume to da nosi. Kada budem prešla 50, sigurno ću raditi korekcije na licu. Nemam silikone ni botoks jer se plašim igle. To je moj strah.

Goca Tržan je pokrenula posao s reklamama i kanalom na Jutjubu. Kako na to gledaš ako se uzme u obzir da nema posla?

- Što se tiče Goce i svih ostalih koji rade na Jutjubu, to je fenomenalno, skidam kapu svakome ko je snalažljiv. Ja sam mislila da krenem da dajem kurs iz časova pevanja. Nemam volje da radim na Jutjubu, meni to nije kreativno.

Da li možeš da nam navedeš pet top-pevačica koje odlično pevaju?

- Pet top-pevačica su svakako Nina Badrić, Ivana Peters, Marija Šerifović, Jelena Tomašević i ja.

 
Ana Nikolić je kao feniks, izdigla se iz pepela

Ana Nikolić pokušava da se vrati na muzičku scenu. Kako se tebi dopada ovo što ona danas snima?

- Što se tiče Ane, dopada mi se njena želja da smrša i vrati liniju do savršenstva. Nije lako smršati toliko kilograma. Dopada mi se muzički pravac koji je izabrala. Podržavam sve velike borce i ljude koji uspeju u svojoj sferi muzike. Ona se izdigla kao feniks iz pepela.

Romanu bih podržala i da je mnogo gori kriminal počinila

Romana Panić je uhapšena u Australiji zbog krađe novca sa tuđih računa. Kako komentarišeš kada neko poput nje dođe od sjaja do očaja?

- Ja sam među prvima pružila podršku Romani. Uvek ću stati na stranu mojih kolega. Niko ne zna šta se zaista tu desilo. Treba osuditi delo, a ne čoveka. Možda Romana ništa nije znala jer da jeste, bila bi mnogo gore kažnjena. Ona nikad nije bila deo kriminala, nikada se nije bahato ponašala. Iz dobre je porodice. Kad se budem ispričala sa njom, ispostaviće se da sam u pravu i da ona nije kriva. Ne možemo da osudimo nikoga, čak ni osobe koje su počinile mnogo gori kriminal, pa i nekog ubile jer ne znamo kakvu su golgotu prošle. Ja bih je podržala šta god da je uradila.

Želela sam da budem zečica, kao Olivera Kovačević

Pričalo se da si dvehiljaditih imala primamljivu ponudu da se slikaš za Plejboj. Kakva je bila ponuda i zbog čega si je odbila?

- Normalno da sam je odbila. Ja sam želela da moje fotografije budu sofisticirane i svedene, kao fotke Olivere Kovačević. Oni su insistirali da se sve vidi. Da budem skroz gola. Bila je jako primamljiva i velika finansijska ponuda. Imala sam sinove tada, a ni danas ne bih to prihvatila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading