Dragojević se sprda na račun mesta počinka Bjelice: Isidoru prevario za novac, sad je pljuju mrtvu!

Autor: Milica Veljković

Zabava

10.08.2020

03:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Smrt Isidore Bjelice, jedne od naših najpoznatijih spisateljica, uzburkala je javne krugove društva budući da su njen lik, rad i delo jedni smatrali vanserijskim, produhovljenim, dragocenim i važnim za današnje društvo, dok nekolicina javnih ličnosti osuđuje to što je književnica dobila počasno mesto u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju.

RepublikaFoto: Tanjug
Srđan Dragojević

Posle Ivana Ivanovića, koji je sramno kritikovao odluku da Isidora bude sahranjena u aleji, oglasio se reditelj Srđan Dragojević putem Tvitera, koji je na konto starih neraščišćenih računa sa Isidorom ismejao njenu večnu kuću, nazivajući je "Pop-aleja".

Dragojević, koji za života Isidori nije isplatio novac koji joj je dugovao za scenario filma "Mi nismo anđeli", odlučio je da, uprkos nepravdi koju joj je načinio, i nakon njene smrti nastavi da je blati.

- Da ne bi bilo okapanja i žustrih diskusija, političkih i drugih animoziteta i teških reči, verujem da je kvalitetno i kompromisno rešenje otvoriti "Pop-aleju" na nekom od grobalja, aleju poznatih, pod pokroviteljstvom Glorija-Story-Hello. I lepo i korisno i civilizovano - napisao je naš proslavljeni filmski režiser, koji je inače bio student na klasi kod supruga preminule Isidore Nebojše Pajkića.

Skrhan bolom i tugom koje oseća zbog gubitka majke, koja je tekstovima i uvek pozitivnom energijom zadužila mnoge, Lav Pajkić nije želeo da komentariše gnusne reči Srđana Dragojevića, ali je bio kratak i jasan.

- Nemam komentar. Moja porodica i ja nemamo komentar na takve stvari - rekao je mladi Pajkić.

Foto: ST/V. LUKIĆ
Isidora Bjelica

Da tvit nije slučajno nastao, znaju ljudi koji su upućeni u dešavanja nastala nakon snimanja filma "Mi nismo anđeli", za koji je Bjelica uradila scenario, a prema rečima Nebojše Pajkića, nikada nije bila isplaćena. Ali to nije jedini greh koji je režiser napravio prema njoj. Naime, sledeći scenario doslovno joj je ukrao:

- Najpre je oteo njen scenario, a onda je, kako čujem, pokrao film koji pripada albanskoj kulturi "Sebi ruke, ona je još mlada" Stena Dragotija, najpoznatijeg albanskog reditelja. Taj film je upravo Isidora afirmisala kod nas. Smatram da je njegov rad opasan po Srbe jer je ukradena albanska svojina i plašim se da bi Tači ili Haradinaj mogli da se obrate Dinkiću za isplatu autorskih prava ili da započnu subverzivne akcije. Kao oprezan čovek, bojim se da bi ispod nekog sedišta u bioskopu mogla da bude bomba. I zbog toga neću ići da gledam taj film - izjavio je u jednom intervjuu 2011. godine Pajkić.

Pokušali smo da stupimo u kontakt i sa Isidorinim suprugom nakon sramne izjave Dragojevića, ali Nebojša do zaključenja ovog broja nije odgovarao na naše pozive i poruke.

Dragojević takođe nije bio dostupan za komentar.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Pajkić: On je lopina, ostao je dužan mojoj ženi!

Nebojša Pajkić ogorčen je na srpskog reditelja jer je i na "onom svetu" ostao dužan njegovoj preminuloj supruzi. On je u jednom intervjuu Srđana Dragojevića nazvao lopinom koja je sklonosti ka kleptomaniji pokazivala još na fakultetu.

- Sa Dragojevićem nemam problema, on je samo lopina koja duguje novac mojoj supruzi za scenario koji joj nikada nije plaćen. Bio je moj student, dao sam mu desetku, ali je i u to vreme pokazivao sklonost ka kleptomaniji. Osim Isidore, na tom filmu su radili i drugi dramaturzi, od kojih niko nije potpisan niti isplaćen.. Jasno je da Dragojević ima neki problem sa Isidorom.

RepublikaFoto: Tanjug
Ivanović prvi ukaljao Isidorin grob

Ivan Ivanović je svoje mišljenje povodom sahranjivanja Bjelice u Aleji zaslužnih građana izrazio ironijom, nazivajući groblje komedijom, jasno aludirajući da književnici nije mesto među srpskim velikanima.

- Ovo sa Alejom zaslužnih građana postaje crna komedija - napisao je voditelj, pa podelio status sa pristalicama na društvenoj mreži Tviter.

Šokirani fanovi spisateljice pisali su ogorčene komentare voditelju, a njegov postupak osudile su i brojne javne ličnosti, među kojima su Tijana Dapčević, Irina Vukotić, Zorana Pavić i drugi.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
BRADOK

10.08.2020 10:27

Od takve osobe kakav je taj reditelj mi ništa nije čudno.Kakav je čovek vrlo dobro znam jer sam kao statista radio s njim film 'Nebesa"kod hotela "Moskva'.Nevaspitan je,i nekulturan Nikome ga ne preporučujem.Treba ga zaobilaziti u širokom luku.

Mimi

14.08.2020 16:09

MORONČINE.