Potresno: Doktorka Isidore Bjelice otkrila na komemoraciji šta joj je književnica napisala u poslednjoj poruci!

Autor:

Zabava

08.08.2020

13:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Govor na komemoraciji Isidori Bjelici, spisateljici koja je u sredu, 5. avgusta, preminula nakon duge borbe s rakom, održala je njena doktorka i prijateljica iz detinjstva, Dragana Papić Grujić.

Foto: e-stock/D. MILENKOVIĆ
Komemoracija Isidori Bjelici

- Isidora je bila najveći intelektualac, najviše smo od Isidore učili o ljubavi, zalagala se da se ljubav kao predmet uvede u škole. Bila je borac. Među našim zadnjim prepiskama napisala mi je da smrt ne postoji, da je to premeštaj. Bila je vanvremenska, vanserijska, bila je apsolutno svoja, ali u isto vreme naša - rekla je Dragana Papić Grujić, dok su se u sali čuli jecaji.

- Imala je vremena uvek za prijatelje, dok je čekala hemioterapiju ona je mene tešila i davala mi nadu. Volela je da se druži i da se zabavlja. Isidora je jako volela pesmu "Ivanova korita", gde jedan stih kaže "ne pomažu ni lekari ni travari", a mi smo pevale "ne pomažu ni lekari ni šamari" - rekla je Isidorina lekarka i dugogodišnja prijateljica, na komemoraciji u Sava centru.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Isidora Bjelica

Komemoraciju je vodila voditeljka Ksenija Vučić, koja je na početku pozvala sve na minut ćutanja. Nakon govora doktorke Papić Grujić, sin Isidore Bjelice Lav Pajkić pozvao je sve da se poslednji put oproste od njegove majke danas u 16:15 na Novom groblju, gde će Isidora biti kremirana.

Isidora Bjelica preminula je nakon sedam godina duge borbe sa rakom, a poslednja dva meseca života provela je kod roditelja Nevenke i Dimitrija u bloku 45, u ulici Jurija Gagarina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading