SRAMOTA! Ovaj čovek je zadnji ološ: Ivanović ismevao Isidorinu sahranu!

Autor:

Zabava

08.08.2020

03:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Voditelj Ivan Ivanović napravio je skandalozan potez skrnavljenjem uspomene na poznatu srpsku spisateljicu Isidoru Bjelicu, koja je dugogodišnju bitku za život izgubila usled teške i mukotrpne borbe sa kancerom, objavivši sraman stav da Isidora ne zaslužuje da bude sahranjena u Aleji zaslužnih građana.

RepublikaFoto: Tanjug
Ivan Ivanović

Svoj neprofesionalizam, ali i surovost ljudskog uma, oličenog u javnu ličnost čiji bi kredibilitet trebalo da se dokazuje poslovnim rezultatima, pokazao je blaćenjem uspomene na književnicu čije je pero ohrabrilo mnoge ljude da se bore ne samo sa kancerom već i sa različitim životnim preprekama.

Ivan Ivanović je bez ustezanja izvrgao ruglu vest da će Isidora biti sahranjena u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju, te je napisao komentar na Tviteru:

- Ovo sa Alejom zaslužnih građana postaje crna komedija.

Ovim je Ivanović, po ko zna koji put, napravio potez kojim dokazuje neljudskost.

Njihov sukob datirao je još iz 2012. godine, kada je Ivan Ivanović Isidoru nazivao "šizofrenim šeširdžijom", a u tome se nije zaustavio i u to vreme se obratio njoj, kao i njenom suprugu Nebojši, porukom: "Nemojte se kurčiti ako niste kadri da istrajete do kraja. Ili mislite da umesto prepucavanja na Tviteru treba da bijem pijanog dedu sa štapom i njegovog šizofrenog šeširdžiju."

Foto: ST/V. LUKIĆ
Isidora Bjelica

Subjektivni stav Ivanović je opet izneo i samo dva dana nakon smrti Isidore Bjelice, a na njegov tvit oglasili su se mnogi koji su pokušali da mu skrenu pažnju da nije momenat za ovakve provokacije.

- Gospode bože, kakav bizaran komentar jedne javne ličnosti. Toliko postaješ toksičan sa svojim prozivanjem da ni pokojnici ne mogu imati mira od tebe. Da li si i ti neka reinkarnacija goblina koji seje mržnju gde god se pojavi ili si samo iskompleksiran nedostatkom visine IQ - samo su neki od komentara izrevoltiranih korisnika ove društvene mreže.

Isidora Bjelica je preminula u Beogradu u sredu 5. avgusta u 53. godini od raka, a iza sebe je ostavila supruga Nebojšu Pajkića i decu Lava Grigorija i Vilu Evangelinu. Autor je više od 70 knjiga, posvećenih različitim generacijama, i autor više pozorišnih komada i radio-drama. O njenom liku i delu mnoge poznate ličnosti govore sa divljenjem i poštovanjem i rečima da im ostaje u najlepšem sećanju kao jedna duhovita i avangardna dama srpske scene.

Bjelica je objavila 50 knjiga pod svojim imenom, a 15 pod pseudonimom. Dobitnik je dva Beogradska pobednika za književnost, dva Zlatna bestselera, Samsungove nagrade za kulturu, nagrade Gala pisac TV Politike 2002, Najvoljenije žene 21. veka, Karić nagrade za publicistiku i nagrade "Dragiša Kašiković" za publicistiku, nagrade za književnost studenata Sorbone i mnogih drugih priznanja za brojne humanitarne angažmane.

Pokušali smo da stupimo u kontakt sa Ivanovićem kako bismo saznali šta ga je nagnalo na sramni postupak, ali do zaključenja ovog broja nije odgovarao na naše pozive i poruke.

Foto: instagram.com/tijana.dapcevic
Tijana: Ivan nije smeo da dovede to u pitanje

Pevačica Tijana Dapčević s velikim respektom govori o prijateljici Isidori, te smatra da nije upitno da li ona treba da bude sahranjena u Aleji zaslužnih građana.

- Poznavala sam je lično, baš sam zatečena, tužna. Pamtiću je isključivo po lepim stvarima i po njenoj energiji neobičnoj, po nekom uvek vedrom duhu. Uvek je znala da me nasmeje, uvek sam se smejala s njom, zato će mi nedostajati. Apsolutno smatram da treba da dobije mesto u Aleji zaslužnih građana. To pitanje ne sme da se postavlja. To je izlišno pitanje. Bila je jedna od jedinstvenih književnica koje je ova zemlja iznedrila. Isidori pokoj u duši, neka je anđeli čuvaju.

RepublikaFoto: youtube.com/Jutarnji Program TV HAPPY
Irina: Ne mogu da govorim o Isidori na Ivanov način

Voditeljka Irina Vuković o pokojnoj spisateljici ima samo reči hvale, a sramni tvit iz poštovanja prema pokojnici nije želela da komentariše. - Isidora Bjelica, dama, borac, duhovita, hrabra žena koja je znala da u i svojim najtežim momentima i borbi bude podrška i vodilja drugima koji istu bitku biju, ali i onima koji tek sazrevaju. Knjigu "Spas", koju mi je poklonila prilikom jednog gostovanja, čitala sam i plakala, baš kao i mnogi. "Imala se zašta i roditi" jer je ostavila pečat, kako kroz dela tako i kroz svoju borbu ovih osam godina. Na pomenuti tvit nemam komentar jer o Isidori mogu da govorim samo sa pijetetom i da izrazim najdublje saučešće porodici.

RepublikaFoto: youtube.com/screenshot
Zorana Pavić: Ivanova izjava je sramna

Iz pijeteta prema njenoj porodici i njihovom bolu, kao i prema svima onima koji vole Isidoru, ne želim da komentarišem tu sramnu izjavu

RepublikaFoto: printscreen/instagram
Sanja Marinković: Posvetiću joj emisiju

Voditeljka Sanja Marinković iznela je sa divljenjem i puno ljubavi podsećanje na svoje poznanstvo sa Isidorom Bjelicom:

- Poslednji put sam razgovarala sa njom krajem januara i izuzetno me je potresla vest da nas je zauvek napustila. Cela emisija "Magazin in" koju ćemo emitovati biće posvećena upravo njoj, koja je svojom harizmom i duhovitošću inspirisala mnoge žene da imaju više samopouzdanja i zavole sebe. Na Ivanov tvit nemam komentar - kaže Sanja za naš list

RepublikaFoto: youtube.com/Jutarnji Program TV HAPPY
Jovana Milošević: Isidora zaslužuje aleju, Ivan je pogrešio!

Isidora nikada nije obrukala Srbiju, ona je obeležila jednu epohu kulture i obrazovanja u Srbiji. Ona treba da bude sahranjena u Aleji zaslužnih građana. Mislim da nije bilo na mestu ovo što je Ivan Ivanović rekao, uz dužno poštovanje prema njemu, zato što je Isidora Bjelica žena koja je mnogo zadužila sve nas. Njena dela su napisana tako da mogu da pomognu čoveku da prebrodi najgore trenutke u životu

Republika
Vanja Bulić: Bila je naš najplodniji pisac

Postojala su dva njena lika, jedan je vama poznat iz medija, a drugi je onaj privatni. Privatno je pamtim kao veoma nežnu i osetljivu osobu. Uvek je bila spremna za naš razgovor, obradovala bi mi se kad god se susretnemo, kao da se nismo videli 100 godina. Kao javna ličnost je bila po svemu drugačija. Ja je znam još iz vremena kad je došla iz Sarajeva u Beograd. Redakcija Duge je imala najprodavanija izdanja knjiga u to vreme i ona je svojim dolaskom kod nas unela neku potpuno novu energiju. Upoznao sam je kada je počela da piše ne samo za nas nego i za druge novine i video da je divna žena. Bila je naš savremeni najplodniji pisac. Što se tice Ivana Ivanovića, smatram da svako ima pravo na mišljenje i ne bih se u to mešao, kaže za Srpski telegraf Vanja

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (12)

Loading
Ivica

08.08.2020 05:20

Čovečuljak je dno dna ,izfrustrirani kompleksaš

Odgovori 5 19
Nikola

08.08.2020 06:44

Kako se covek utrpovao i sta sebi daje za pravo.

Odgovori 5 20
zozon

08.08.2020 07:41

Ivan je potpuno u pravu ! Ne samo zbog Isidore Bjelice, Aleja velikana već duže vremena nije više ono mesto kakvo je prvobitno zamišljeno.

Odgovori 40 8
Zoran Nikolic

08.08.2020 07:55

Da, Ivan je u pravu 100%. Cime je ona zaduzila ovu zemlju da bi bila u aleji zasluznih gradjana ? To sto je pisala neke knjige ? Treba se zapitati kakvog kvaliteta je ta literatura i koliko je znacajna za srpsku knjizevnost ? Ista prica je bila i za Sabana Saulica, pevaca koji je bio omiljen u narodu i nista vise, bila je polemika oko toga da i on bude sahranjen na tom mestu. Da li je trebalo ? Naravno da nije. Uz duzno postovanje prema pokojnom pevacu on je bio samo estradna zvezda a ne umetnik. Ista prica je i sa Isidorom. Nije svaka knjiga napisana umetnicko delo. Nazalost nedostatak obrazovanja u narodu dovodi do ovakvih polemika.

Odgovori 41 8