PRIČALO SE DA SU U LOŠIM ODNOSIMA I DA SE RAZVODE: Istina o braku Isidore Bjelice sa Nebojšom Pajkićem!

Autor:

Zabava

06.08.2020

09:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Poznata spisateljica Isidora Bjelica juče je preminula, a sa Nebojšom Pajkićem u braku je bila gotovo 26 godina.

Foto: youtube.com/printscreen
Isidora i Nebojša

Pisalo se i da se razvode, ali su oni opstali duže od dve i po decenije, a iz braka imaju dvoje dece, Lava Grigorija i ćerku Vilu Evanđelinu.

Supružnici su doslovno ostali zajedno i u dobru i u zlu, i iako su ih svako malo razvodili, Isidora je otkrila da je Nebojša nije napuštao ni kada joj je bilo najteže.

- U bolesti sam se, nažalost, nagledala mnogo situacija kada muž ostavlja mladu ženu koja se razbolela u trdeset petoj, iako su tu i deca. Ali on to ne ože da gleda i odlazi. Imala sam podršku od svih, ali samo je Nebojša, i sad ću se rasplakati, prošao sa mnom tih 66 hemoterapija, pet vraćanja bolesti - svojevremeno je za "Gloriju" ispričala spisateljica.

Manje je poznata činjenica da su se Nebojša i Isidora prvi put sreli još dok je književnica bila tek devojčica.

Foto: ST/E. ČONKIĆ

Kako je Nebojša otkrio za Gloriju bilo je to u Sarajevu, kada joj je dodao loptu.

- Drugi put smo oboje bili u avionu koji je padao iznad Sarajeva. Kasnije smo rekonstruisali taj događaj. A treći susret sam izbegao, ne znajući da mi je mala Dimitrijeva, kako sam tada govorio, suđena - dodao je uz osmeh Pajkić.

- Vodila sam jedan od najradikalnijih art klubova u Sarajevu, sa sve krevetima, što u to vreme nije postojalo ni u Njujorku. Dolazili su umetnici iz cele Jugoslavije, svi koji nešto znače, ali ne i Nebojša, koji je u to vreme pisao scenario za film "Pismo-glava" - nadovezala se Bjelica.

Prilikom jedne posete Sarajevu, Nebojšu su pozvali u Isidorin klub.

- Prijatelj kod kog sam došao rekao mi je da klub drži Dimitrijeva ćerka, da je to nešto potpuno novo, da moram videti, a ja sam pomislio da mi neće jedna balavica prodavati avangardu - završio je prisećanje Pajkić.

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading