Zdravko, Aleksandra, Severina i Sergej najbolji među najboljima! Objavljeni dobitnici Naxi Zvezde, najprestižnije muzičke nagrade!

Autor:

Zabava

01.07.2020

11:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slušaoci Naxi radija birali su najbolje među svojim omiljenim pesmama i pevačima, a pobednici su proglašeni danas. Nagrađeni su: Zdravko Čolić, Aleksandra Radović, Severina, Sergej Ćetković, Nevena Božović, grupa Crvena jabuka i Željko Samardžić.

RepublikaFoto: NaxiMediamix
Naxi zvezda

Zdravko Čolić, naša najveća muzička zvezda, odlukom uredničkog kolegijuma Naxi radija nagrađen je najvećim priznanjem Naxi Zvezda za sva vremena. Slušaoci su seriju njegovih spektakularnih koncerata u Štark Areni u Beogradu, krajem prošle godine, odlučili da nagrade Naxi Zvezdom za koncert godine.

RepublikaFoto: NaxiMediamix
Zdravko Čolić

„Ja sam profesionalac, što više vreme prolazi, sve si odgovorniji prema svojoj publici i svim ljudima. To podrazumeva konstantan izazov da ostaneš na istom nivou, dosledan sebi. Sve ove godine, mene i Naxi radio vežu ljubav i muzika, zbog čega su mi ove nagrade posebno drage.“ izjavio je Zdravko Čolić.


Za pevačicu godine slušaoci Naxi radija odabrali su Aleksandru Radović, a za pevača Sergeja Ćetkovića.
Foto: NaxiMediamix

"Meni su najdraže one nagrade koje dolaze od publike. Hvala mom divnom Naxi radiju, najpre na nominaciji u četiri kategorije, hvala mojoj divnoj publici i svima vama koji ste glasali za mene u kategoriji "Pevačica godine" i na toj nagradi koja će doneti još jednu novu radost u moj poslovni život. Hvala svima vama na ljubavi i na pažnji svih ovih dvadeset godina, koliko se slušamo, trajemo zajedno i volimo.", izjavila je Aleksandra.


„Nagrade znače, ali i obavezuju da, na neki način, opravdaš poverenje ljudi koji te slušaju, prate i navijaju za tebe“ - rekao je Sergej Ćetković, koga je nagrada posebno obradovala.
RepublikaFoto: NaxiMediamix
Severina

Za pesmu godine odabrana je Severinina „Rođeno moje“, što je posebno obradovalo poznatu pevačicu:

„Stvarno sam srećna i zahvaljujem se vašim slušaocima! Ovo je pesma, koja ima posebno mesto u mom srcu. Za uspeh pesama potrebno je nekoliko stvari. To su: dobra pesma, pravi izvođač i trenutak. Mislim da se ovoj pesmi upravo dogodio taj trenutak! Ovo je univerzalna pesma, ne samo o majci i detetu, ovo je pesma o nama kao deci.“, izjavila je Severina.

Slušaoci Naxi radija birali su i najbolji album i nagradili grupu Crvena jabuka za izdanje "Sarajevo 1985. – 2020." i najbolju muzičku saradnju u godini za nama, gde su pobedu odneli Nevena Božović i kompozitor Dušan Alagić za pesmu „Nestajem s vetrom“.
 

RepublikaFoto: NaxiMediamix
Sergej

Urednički kolegijum odlučio je da ove godine nagradi i Željka Samardžića priznanjem „Naxi Zvezda za izuzetan doprinos muzici“ i da na ovaj način dodatno skrene pažnju na značajan jubilej – 25 godina uspešne karijere.


Od kako se dodeljuje, nagrada Naxi Zvezda sinonim je za najveće muzičke zvezde i stvaraoce čiji rad je obeležio prethodnu godinu. Sa željom da inspiriše i podstakne, Naxi radio je 2011. godine ustanovio nagradu za pesmu godine, koja je 2018. godine prerasla u Naxi Zvezdu - jedinu radijsku nagradu u regionu.

„Ponosna sam na to što smo i ove godine uspeli da održimo tradiciju, uprkos situaciji sa pandemijom korona virusa. Najbolji pevači, kompozitori, stvaraoci, zaslužili su da ih publika nagradi za njihov rad u godini za nama. Hvala im na divnim pesmama, koncertima, i na tome što su svojom muzikom deo svakog našeg dana. Čestitam svim pobednicima“ - izjavila je Maja Rakovic, vlasnica i glavna i odgovorna urednica Naxi radija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading