Maja Nikolić o životu tokom pandemije: Živim od ušteđevine sa sinom na selu, korona je božji poziv na pokajanje!

Autor:

Zabava

30.06.2020

03:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pop zvezda Maja Nikolić karijeru je gradila raskošnim glasovnim sposobnostima i hitovima za sva vremena. Iako se oprobala i u rijaliti-formatima, gde se pokazala kao izvanredan rijaliti-igrač, Maja ističe da je muzika njen jedini poziv.

RepublikaFoto: instagram.com/majanikolic_singer
Maja Nikolić

Nikolićeva je za Srpski telegraf otvorila dušu i ispričala kako se danas živi od muzike, koliko je pevačima teško u doba pandemije KOVID-19, kao i o svim teškim trenucima kroz koje je tokom skoro tri decenije karijere prošla.

* Sama odgajaš sinove Lazara i Novaka. Koliko je teško izboriti se sam za porodicu i izvesti decu na put?

- Biti samohrana majka jeste teško. To je i jedan od glavnih razloga zašto sam i morala da uđem u rijaliti. U Srbiji je naročito teško odgajati dvoje dece kao samohrana majka, ali ponosna sam na sinove i ništa mi nije teško da uradim da bi njihova budućnost bila lepša i bolja.

* Koliko je teško pevačima u vreme ove pandemije?

- Teško je svima u vreme pandemije, a pevačima naročito jer nemamo platu, tako da smo svi morali da živimo od ušteđevine i vidim da će tako biti do kraja godine jer nam je sada stigao i novi talas korone.

RepublikaFoto: instagram.com/majanikolic_singer
Maja Nikolić

* Da li te plaši korona i pridržavaš li se mera?

- Pridržavam se svih mera i sa sinom sam u našoj vikendici na selu, gde sa životinjama budemo po ceo dan napolju, tako da karantin nismo osetili. Teško je biti u stanu u karantinu. Ne plašim se korone jer verujem u boga i znam da se sve dešava po božjem promislu. A svaka bolest nam je data na spasenje i na očišćenje od grehova. Ali naravno da se pridržavamo svih mera zaštite jer moramo da se čuvamo da bi nas i bog čuvao. Došla je ova pandemija da nam pokaže da nismo bogovi i da moramo da se menjamo i da počnemo da volimo jedni druge i da se pomažemo. Koronu doživljavam kao poziv na pokajanje i kao iskušenje koje će proći kad naučimo lekciju da treba da se vratimo prirodi i sebi samima.

* Po čemu pamtiš pevačke početke? Koliko se razlikuje pevačka scena danas u odnosu na vreme kad si počinjala?

- Bilo je to grandiozno vreme, gde je bilo samo četiri, pet zvezda, pop pevača, a danas se izgubila magija estrade zbog hiperprodukcije pevača. Ja imam 28 godina karijere i 25 prvih nagrada na evropskim i svetskim festivalima. To se nekada jako cenilo. Danas su reperi, dobra guza, gole grudi i pevanje na plejbek.

RepublikaFoto: instagram.com/majanikolic_singer
Maja Nikolić

* Da li je bilo zavisti tada na estradi? Kako komentarišeš nove pojave na estradi, rijaliti-pevačice, jutjubere pevače, influensere pevače?

- Nije bilo zavisti u ovolikoj meri kao danas. Moja estradna mama Maja Odžaklijevska mi je pomogla i upoznala me sa mnogo ljudi na estradi i tada je bilo vreme kada smo više jedni drugima pomagali. Ove nove trendove ne razumem i ne spadaju mi u muziku, već u mešavinu svega i svačega što smo preuzeli od zapada ili od istoka. Iz Amerike dolazi sve što je nakaradno, a što nema veze sa muzikom, osim čistog popa, džeza i bluza.

Maja: Kija nema veze s muzikom, ne bih snimila duet s njom. Sarađivala sam samo s pevačima koji mogu da isprate moj talenat

* Da li bi snimila duet sa Kijom Kockar?

- U karijeri imam duet sa Željkom Šašićem, Cecom Slavković, Luisom, Tozovcem... Tako da biram neku drugu vrstu pevača, koji pevački mogu da isprate moj talenat. Kija je neko ko ima interesantne pesme i dobro se bori, s obzirom na to da nije muzički obrazovana i da nema veze s muzikom. Slatka je i to klinci vole i slušaju.

RepublikaFoto: printscreen/TVPink
Kija Kockar

* Imaš mnogo rijaliti-iskustva. Da li bi ponovo ušla u rijaliti?

- U rijaliti sam uvek ulazila isključivo zbog novca. Za sada ne razmišljam o tome jer radim novu pesmu u studiju sa Grajom, koji mi je pisao sve hitove, tako da mi je to sada prioritet.

Foto: ST/N. MANDIĆ

Šešelj je najzanimljiviji zadrugar

* Za "Zadrugu 4" najavljen je ulazak Stanije, Kristijana, Mikija, Šešelja, Jelene Golubović... Koga bi volela da sretneš, hipotetički, unutra, a koga ne?

- Šešelj mi je svakako najinteresantniji lik.

Foto: Soultime media

Ja sam uvela etno-pop, pa je Čola to počeo da radi

* Koliko je teško ostati svoj u ovom vremenu trendova gde je muzika u drugom planu?

- Biti svoj i autentičan je ključ uspeha. Nije teško ostati svoj ako ne juriš slavu po svaku cenu. Meni je muzika prioritet, kao i kvalitet, tako da radije biram da izdajem pesme onda kada se desi ta hemija i ljubav između pesme i mene nego da izdajem pesme po svaku cenu. Malo ko zna da sam ja sa pesmom "Uzmi me", koja je bila megahit, bila začetnik etno-popa, tek nakon ove pesme je Čola izdao "Hajde, hajde, Jasmina" sa primesama etna. Tako da je to moj pravac, a u baladama sam uvek ostala verna popu.

Foto: instagram.com/sabansaulic_official

Šabanova smrt mi je najveća trauma

* Koji ti je najteži trenutak ili situacija tokom građenja karijere?

- Nisam imala teške trenutke tokom karijere. Ne pamtim ni jednu traumu. Najveća trauma mi je smrt Šabana Šaulića, koga sam mnogo volela i radila puno koncerata sa njim u inostranstvu. Ali loše momente tokom građenja karijere ne pamtim. Bilo je drugo vreme i pravi umetnici i dobri pevači su se poštovali. Ovo je drugo vreme sada.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading