Opustošili bankomate u Australiji! Svi dokazi u pevačicinom telefonu: Romani i njenom saučesniku policija sve vreme disala za vratom!

Autor: objektiv

Zabava

26.06.2020

09:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pevačica Romana Panić (45) i agent za prodaju nekretnina Filip M. (40) sumnjiče se da su tokom marta i aprila postavljali uređaje za snimanje na tri bankomata u Brizbejnu u Australiji.

RepublikaFoto: instagram.com/romana_panic
Romana Panić

Prema presudi, Filip M. je 19. marta u 10.22 časova postavio prvi uređaj u bankomat u tržnom centru Cannon Hill Plaza u Brizbejnu. Dva dana kasnije on se, sa kačketom na glavi i maskom preko lica, vratio na isti bankomat, i izvadio uređaj.

Sličan postupak je ponovi na nekoliko bankomata širom grada.

Međutim, Filip M. i Romana Panić nisu ni sumnjali da su sve vreme bili pod budnim okom australijske policije, koja je na kraju pretresla hotelsku sobu u kojoj su boravili.

U Romaninom telefonu su pronašli dokaze da je od jedne ženske osobe tražila uređaj za čitanje kartica. Pevačica je to, i pored dokaza, negirala u policiji. Žena koja je nabavila čitač kartica rekla je da je znala da je Romana poznata pevačica u Srbiji, te je mislila da im je uređaj potreban zbog naplaćivanja ulaza na koncerte.

RepublikaFoto: instagram.com/romana_panic

Par je uspeo da falsifikuje 22 kartice sa kojih je podigao 23.500 dolara.

U odbrani su naveli da nikada nisu osuđivani, da Filip M. ima dvoje dece i da su u Australiju došli turistički. Međutim, prema njihovim rečima, u međuvrenu nestalo im je novca pa su došli na ideju kako da na brzinu “napune novčanik”.

Podsetimo, oni su uhapšeni danas u Australiji zbog korišćenja sofiticiranog sistema kojim su snimali kako ljudi koriste bankomate, a zatim kopirali podatke i bankovne kartice i oni su osuđeni na 14 i 12 meseci zatvora.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading