Vesna o svojim patnjama, tajnim ljubavima i karijeri: Rivalka mi je bila samo Lepa Brena, jedino je tu bilo ljubomore!

Autor:

Zabava

10.06.2020

03:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pevačica Vesna Zmijanac već decenijama važi za jednu od najvećih balkanskih folk zvezda, a osamdesetih je bila seks-simbol naše javne scene. Svesna svoje slave i uspeha, Zmijančeva je za Srpski telegraf otkrila detalje iz karijere o kojima do sada nije pričala. Jedina konkurencija joj je, kako kaže, bila Lepa Brena.

RepublikaFoto: ST/Vladimir Lukić
Vesna Zmijanac

- Moja jedina rivalka bila je Lepa Brena jer smo bile generacija. Obožavane smo bile u pravom smislu, druge zvezde su došle pre ili posle nas.

Obe ste bile lepe i vrcave, ali ste vi negde bili tajanstvenija žena, reklo bi se i sa nekom patnjom u sebi?

- Da. Ja sam patnju donela verovatno iz nekakvog prethodnog života, ali me ni ovaj život nije mazio. Još odmalena sam naučena na borbu za život jer su mi se roditelji razveli kad sam propričala, seljakali su me po Jugoslaviji, pa sve do Beča, u jurnjavi trbuhom za kruhom. Uprkos svemu, volim život iako uvek nailazim na poteškoće, takav mi je usud. Život mi je mnogo više težak nego što je lep, ali ja sam kao feniks, uvek se dižem jača i iskusnija posle pada.

Da li se kajete zbog golotinje u karijeri?

- Golotinje me uopšte nije bilo sramota jer sam pokazivala lepo i jedro žensko telo zato što sam poželela da ga svi vide. Sama sam se sebi divila u mladosti.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Lepa Brena

Nije tajna da je za vas afrodizijak bila moć muškaraca, tako da ste voleli nekoliko političara iz tadašnjeg samog vrha SPS, neke tajno, a neke javno.

- Da vam kažem, političari su voleli mene. Da me slušaju dok pevam, ali i da se druže sa mnom, a nisu ostajali imuni na moju lepotu i šarm, pa i intelekt. To su bili pravi muškarci, onakvi kakvi bi izvorno trebalo da budu. Imali su, što se kaže, oči na vrh glave. Znali su da se udvaraju, da pokažu pažnju i da osvajaju ženu onako da se i ona budi i zaljubljuje sa žarom. Bili su to pravi džentlmeni. A to što kažete da su bili moćni, ja sam bila moćnija od njih. Danas su muškarci uglavnom koristoljubive mlakonje.

Zašto ste ih onda ostavljali?

- Zato što su hteli mene da promene, da mi ograniče slobodu i da me odgovore od estrade, a nisu shvatali da je to nemoguća misija. Nisam zavisila ni od koga.

Kada vam je teško, da li vas prvo teši ćerka Nikolija?

- Nikako. Ja njoj ne saopštavam kad nisam dobro. Štedim je, kao i ona mene. Tu su prijatelji da uteše, kao i muzika, koja me je uvek izvlačila iz depresije.

Zorka mi nije otela Kemiša

Za krah velike ljubavi sa harmonikašem Miroljubom Aranđelovićem Kemišom Vesna ne krivi koleginicu Zoricu Brunclik.

- Među nama nije bilo nikada zle krvi i ja i dalje cenim Kemiša. Ugasili smo se jer sam ja postala njegova domaćica, što nije bilo dobro za brak. Zorka nije imala uticaja na našu vezu, odnosno nije se umešala kako se oduvek spekuliše i nije mi otela muža - istakla je Zmijančeva.

Po tri dana nisam izlazila iz kafane

U autobiografskoj knjizi "Kad zamirišu jorgovani" Vesna je priznala da je u Americi probala kokain, ali da je boemski stil života doveo samo do zavisnosti od alkohola.

- Naš posao nije lak jer se očekuje da si nasmejan i kad ti ne cvetaju ruže. Moraš da uzmeš nešto da te digne jer niko ne želi da gleda namćora. Zato su pevači poročni, a vrlo lako se sklizne u ponor. Jesam imala problem sa alkoholom i kad sam postala svesna, rešila sam ga. Znala sam po tri dana sa Šabanom i našim društvom da ne izađem iz kafane - ispričala je Vesna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading