ŠOK! Policija upala u pun lokal, među kažnjenima Halid Bešlić, Šerif Konjević i Hari Mata Hari!

Autor:

Zabava

05.05.2020

09:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Službenici MUP-a Kantona Sarajevo izdali su 19 prekršajnih naloga osobama koje su identifikovali i zatekli na skandaloznom korona-derneku koji je održan iza zaključanih vrata jednog ugostiteljskog objekta

RepublikaFoto: instagram.com/printscreen
Šerif Konjević i Halid Bešlić

Iako su vlasti u BiH tek počele s popuštanjem mera suzbijanja koronavirusa, čini se da mnogi ne mare za to, pa ni bh. državni ministar Staša Košarac koji se sinoć u Sarajevu našao na derneku sa brojnim muzičkim zvezdama, povodom rođendana lekara Jusufa Šabanovića, šefa abdominalne hirurgije na KCUS.

Uprkos merama zabrane okupljanja i socijalne distance od najmanje dva metra, pribijeni jedni uz druge za velikim stolom u jednom sarajevskom restoranu našli su se ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac, sarajevski biznismen Zijad Blekić, a odmah uz njih Halid Bešlić i Šerif Konjević.

S druge strane stola bili su Hari Varešanović, Semir Cerić Koke, pa i dekan Veterinarskog fakulteta u Sarajevu Nihad Fejzić. Inače, Fejzić je član Naučnog tela za praćenje i analizu situacije izazvane koronavirusom u Kantonu Sarajevo.

RepublikaFoto: instagram.com/harimatahariofficial
Hari Varešanović

Treba podsetiti da je rad ugostiteljskim objektima i dalje zabranjen, ali vesela ekipa nevešto se sakrila iza navučenih roletni restorana, piše portal klix.ba.

Međutim, sve što su roletne sakrile, Instagram je otkrio. Jednako kao i brojna parkirana vozila ispred restorana, kao i odjekivanje muzike sarajevskom ulicom Slatina. Jedna od prisutnih na derneku bila je i Slađana Mandić koja je celu noć ispratila svojim Instagram storijima. 

Minimalna novčana kazna za kršenje socijalne distance iznosi 500 KM (250 evra), a za vlasnika objekata od od 2.000 do 10.000 KM (1.000 do 5.000 evra).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading