Album Staše Brajovića za Ginisa: 43 PESME MAJCI U ČAST

Autor:

Zabava

10.10.2017

13:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novosađanin Staša Brajović promovisao je novi album u pod nazivom "43" na kojem se nalazi, ni manje, ni više, nego 43 pesme!

RepublikaFoto: youtube.com/Staša Brajović
Staša Brajović

Na pitanje zašto je rešio da na CD stavi toliki broj numera, kada je to mnogo više nego što se uobičajeno nađe i na duplom albumu, Staša je objasnio:

- Meni je 43 godine, za svaku godinu po jedna je pesma. U stvari, ovaj album je deo moje životne priče. Moja majka, inače nastavnica srpskog, volela je knjige, lepe reči, pa je i sama pisala stihove. Umrla je 2000. godine, a nakon toga ja sam raščišćavao njene stvari. Tražio sam njene pesme, ali ih nigde nije bilo. Nekoliko godina kasnije, saznao sam od njene prijateljice da su pesme bile u časopisima koje je skupljala. Setio sam se da sam, između ostalog, bacio njenu veliku kolekciju magazina "Burda" kako ne bi samo skupljala prašinu po kući... I tako sam ostao bez tih njenih pesama. Uzeo sam pesme od Dragana Brajovića Braje, od Saše Miloševića Mareta i Gorana Velinova Panče. Oni su mi poslali demo snimke pesama - istakao je ponosno novopečeni pevač.

Iduće godine juriš na kotu - 44!

Brajović planira da se s ovim albumom, na kojem je apsolutna većina pesama njegova, uz četiri Brajine, tri Maretove i jedna Pančova, prijavi za Ginisovu knjigu rekorda i da iduće godine objavi CD sa 44 pesme i tako bi svake godine obajvljivao album s pesmom više. Stašu su na promociji podržali kolege, saradnici i prijatelji Tijana Dapčević, Adriana Čortan, Bojana Janković Marko Kon Mare Milošević i drugi.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading