Ovako je pokušan atentat na Acu Lukasa: Pevač upucan ispred svog doma!

Autor:

Zabava

29.03.2020

16:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pevač Aca Lukas upucan je ispred svoje zgrade na koga je nepoznati napadač pucao iz vatrenog oružja.

RepublikaFoto: e-stock/:R.RISTIĆ
Aca Lukas

Naime, incident se dogodio kad je u noći između 3. i 4. februara 2009. godine nepoznati napadač ispalio hitac iz vatrenog oružja u butinu Ace Lukasa ispred njegove zgrade, sve okolnosti ukazivale su na to da je popularni pevač, upao u nevolje koje nikada do kraja neće biti razjašnjene. Međutim, nakon nekoliko nedelja davne 2009. godine osumnjičeni za ovo krivično delo je akcijom MUP-a priveden, a onda, pošto je potvrđeno da je osumnjičeni zaista ispalio metak koji je završio u pevačevoj nozi, javni tužilac podigao optužnicu za teško krivično delo.

Te večeri pre više od jedanaest godina, kada se popularni pevač skrasio u braku sa svojom tadašnjom suprugom Sonjom, na parkingu ispred svoje zgrade u Gandijevoj ulici na Novom Beogradu, Aca Lukas je došao do svog poršea kajen, ali pre nego što je uspeo da uđe u automobil, prišao mu je čovek u crnoj jakni s kapuljačom. Izvadio je pištolj, pucao prvo u asfalt, potom u Acinu desnu butinu, a onda pobegao. Bolno ranjen, obilno krvareći, Lukas je uspeo da se vrati u svoj stan i pozove hitnu pomoć. Na sreću, metak nije prekinuo ni jedan od glavnih krvnih sudova, niti je povredio kost, tako da su ga lekari ubrzo pustili kući očekujući brz oporavak. 

RepublikaFoto: instagram.com/sonjavu
Lukas je bio u braku sa Sonjom

Ipak, tada, ni prostrelna rana butine, a ni činjenica da je čovek upravo pucao u njega, nisu bile nimalo bezazlene. Lukas je mesecima nakon ovoga morao da hoda sa štakama, a osim njih, pri ruci mu je uvek bilo i obezbeđenje koje je rešio da angažuje odmah nakon incidenta. 


Slučajno ili ne, čitava stvar se možda odigrala u pravom trenutku jer je nakon ovog nemilog događaja Aca rešio da prikoči i počeo da živi mirnije i umerenije. Dobio ćerku sa Sonjom, više nije bilo sumnje da je pevač ušao u novu životnu fazu.

- Kad sam video da sam gotov i da nema dalje, shvatio sam da je krajnje vreme da menjam stvari. Ne samo u fizičkom smislu, već i kada vidiš da te više niko ne gleda normalno i da ti ni rođena majka ne veruje, a ti se osećaš euforično. To je najgori stadijum koji čovek može da doživi - psihičko dno - otkrio je Aca Lukas u svojoj ispovesti tada za magazinu Story, gde je pričao o lečenju od kocke i narkomanije.

Pretnja je, ipak, ostala da lebdi u vazduhu, pa je nekoliko godina nakon incidenta, saznavši neke detalje o napadu iz 2009. godine zatražio zaštitu policije.

- S obzirom na to da sam dobio saznanja da sam ugrožen i ja i moja porodica, verujući u ovu državu i sprovođenje zakona, zatražio sam policijsku zaštitu, jer znajući o kakvim se ljudima radi, pre svega se bojim za svoju decu i suprugu, a onda i za sebe. Imam saznanja, a ta saznanja ima i policija, da su uglavnom maloletna lica dobila unapred novac da izvrše fizički napad na mene – izjavio je tada Lukas.

Vreme je, ipak, neumitno činilo svoje - pevačev život postajao je sve mirniji, a obruč istrage sve se više stezao oko osumnjičenog. Sad, kad je napadač priveden pravdi, Lukas više nema interesa da lično podiže tužbu protiv njega. Aca je odlučio da prepusti policiji i pravosudnim organima da sprovedu pravdu do kraja. Kao porodičnom čoveku, buđenje aveti iz nemirne prošlosti nije mu ni na kraj pameti i danas je sve te ružne stvari ostavio iza sebe.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (16)

Loading
S76

29.03.2020 20:50

Samo mi nije jasno zašto pišete PEVAČ?

Odgovori 7 11
Andro

29.03.2020 23:46

Koji ste vi kreteni. Sad ću na društvenim mrežama da objavim kako manipulišete buđavim vestima. Nemate slepci ni jednu temu da bi ubacili koju laž pa koristite stare

Odgovori 87 1
Retard

30.03.2020 06:20

Kakav moron od novinara moras da budes da objavis ovakav naslov teksta i pises o dogadjaju od pre 10 godina. Dno dna

Odgovori 92 0
Ja

30.03.2020 06:57

Čekaj... Vi ste stvarno objavili vest o dogadjaju iz 2009-e godine??!?! Auuu koji ste vi jadnici.

Odgovori 76 0