Severina prevršila svaku meru: Vređala sudiju na ročištu, pa popila tužbu!

Autor: 24.hr

Zabava

06.03.2020

12:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na sudskim hodnicima se komentariše da je Severina vređala sudiju na ročištima.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen/Stereo Kanal
Severina Kojić

- Ne znam zašto se čudim što se ovo događa i svom sistematskom psihičkom silovanju od strane oca i institucija kad u ovoj zemlji, niti žene, niti devojčice nemaju sudsku zaštitu i podršku za fizičko silovanje. Slično silovanje sam i sama prošla na Županijskom sudu u Splitu, i to u sudskom postupku pokušaja oduzimanja deteta kod sudije Lucije Lasić - rekla je Severina Kojić (47) na presudi u oktobru prošle godine.

Zbog tih izjava je sudija Lasić 28. februara ove godine na Opštinskom građanskom sudu u Zagrebu tužila pevačicu za povredu prava ličnosti i tražila naknadu štete u visini 20.000 kuna.

U januaru ove godine predmet u kojem se ona i bivši partner, srpski preduzetnik Milan Popović, bore oko starateljstva nad zajedničkim detetom, ponovno je došao na odlučivanje na Županijski sud u Splitu, i to sudskom veću čija je članica bila sudija Lasić.

RepublikaFoto: e-stock/KOBRA
Milan Popović

Tako se sudija, koju je Severina javno prozvala za svojevrsno "silovanje", našla u situaciji da je potrebno odlučivati o njenoj žalbi na presudu kojom je odlučeno da dečak stanuje s ocem, dok ga majka viđa, te je Severini oduzeto pravo odlučivanja po pitanjima zdravstvenog starateljstva i obrazovanja dečaka.

Ta je presuda sudija Tee Golub podigla mnogo prašine, a Severina i njen advokatski tim puno nade polažu u žalbu. Podsetimo, upravo je Županijski sud u Splitu ukinuo prethodne dve odluke druge sudinice Opštinskoga građanskog suda u Zagrebu Verice Nikić, koja je vodila taj predmet pre sudinice Golub.

Nikić je presudila da otac i majka sa dečakom provode podjednako vremena, odnosno da dečak nedelju dana živi s ocem, a nedelju dana sa majkom. Kakav je stav tad zauzela sudija Lasić može se  samo nagađati, ipak, čini se da Severini "nije seo" čim je osetila potrebu da je spomene na konferenciji za novinare povodom početka svoje turneje "Magic tour". 

RepublikaFoto: e-stock/KOBRA
Severina Kojić

Na sednici veća splitskog suda 19. februara ove godine sudija Lasić prvi put je zatražila izuzeće iz predmeta. Njen prvi zahtev za izuzećem je odbijen, no Lasić je 28. februara ponovno zatražila izuzeće uz obrazloženje da je pokrenula parnični postupak radi naknade štete protiv jedne od stranaka u postupku, odnosno protiv Severine.

Predsednik suda nije to mogao ignorisati te je predmet 2. marta dodeljen u rad drugoj sudinici Vesni Kuzmičić.

Saznajemo da je sudija dobijala anonimne pretnje i pisma i da je zato tražila da se izuzme iz postupka.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading