SKANDAL! RTS ipak odlučio da čuveni frulaš ne nastupa: Bora zbog "bombe" završio u bolnici, diskvalifikovan sa Beovizije!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bora Dugić završio je u Urgentnom centru zbog srčanih problema nakon odluke saveta RTS da on i grupa Balkubano, koji izvode pesmu "Svadba velika", budu diskvalifikovani sa domaćeg takmičenja Beovizija.

Foto: ST/V. LUKIĆ
Bora Dugić

Kako Srpski telegraf ekskluzivno saznaje, Bori Dugiću znatno je narušeno zdravlje kada je pre desetak dana izbio skandal zbog problematičnog teksta njihove pesme, koji je okarakterisan kao neprimeren zbog poziva na nasilje nad ženama.

- Nakon što se Autonomni ženski centar pobunio zbog teksta Borine pesme i poziva na nasilje nad ženama, RTS je reagovao i zahtevao od Dugića da isti urgentno promeni. On se zbog hajke koja se podigla protiv njega i njegove pesme razboleo. Dobio je visok krvni pritisak, zbog čega mu je ukazana hitna lekarska pomoć. Bora je zadržan u bolnici na ispitivanjima, a doktor mu je, pored terapije, preporučio odmaranje i strogo naglasio da dalje aktivnosti oko takmičenja mora da obustavi jer ne sme da se izlaže stresu - govori dobro obavešten izvor i dodaje:

- Odluku doktora preneo je i RTS i napisao molbu da grupa u takmičarskom delu nastupi bez njega, što su oni odbili. Ubrzo mu je stigao odgovor da to nije moguće i da će grupa biti diskvalifikovana ukoliko se on ne pojavi na bini.

Kako dalje saznajemo, Bora i Balkubano bend definitivno neće nastupiti na Beoviziji pošto je Dugiću narušeno zdravlje, te ne bi mogao da se pojavljuje ni na probama, a ni na polufinalnoj večeri.

Stupili smo u kontakt sa poznatim instrumentalnim izvođačem koji je za Srpski telegraf potvrdio navode do kojih smo došli, a sudeći po njegovoj reakciji, veoma je ogorčen na RTS.

- Pitajte te koji su odlučili da se ne takmičim zašto se ne takmičim i zašto mi je narušeno zdravlje. To je lično moja stvar o kojoj ne bih želeo da pričam za javnost - izjavio je Bora za Srpski telegraf.

Pokušali smo da stupimo u kontakt i sa Duškom Vučinić, šefom službe za odnose sa javnošću i korporativni imidž RTS, kako bismo saznali zbog čega čuveni frulaš neće nastupiti na Beoviziji, ali do zaključenja ovog broja nije odgovarala na naše pozive i poruke.

Skandalozan tekst

Pravi skandal izbio je pred ovogodišnju Beoviziju zbog pesme "Svadba velika", koju izvode Bora Dugić i Balkubano, jer se nakon što je objavljen tekst pesme odmah oglasio Autonomni ženski centar zbog toga što sporni tekst, kako navode u saopštenju, poziva na nasilje nad ženama.

U spornoj pesmi Bore Dugića i Balkubana reč je o muškarcu koji je poneo bombu za slučaj da ga devojka koju prosi odbije, a delovi teksta glase: "poneo sam bombu, poneo sam, draga, jer te ludo volim", zatim "ako kažeš ne, razneću ja sve", "čik mi reci ne, eksplodiraće".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
zdjurdjevic

25.02.2020 06:50

Šta fali tekstu, tim rospijama sigurno fali ona stvar.

Odgovori 0 10
Barakuda

25.02.2020 07:53

Da ISTI (tekst)promeni. Ne nego će drugačiji, nepismena marvo.