Stravične fotografije: Jelena Bačić Alimpić završila u zatvoru!

Autor:

Zabava

13.12.2019

10:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jelena Bačić Alimpić na svom Instagramu objavila je fotografiju iz zatvora Sremska Mitrovica, u kome je juče otvorena muzejska postavka koja verno prikazuje istorijsko stradanje Srba u Prvom i Drugom svetskom ratu.

RepublikaFoto: instagram.com/jelena_bacic_alimpic
Jelena Bačić Alimpić

Voditeljka je sve fotografije odmah objavila na društvenim mrežama, a od strašnog prizora mučenja našeg naroda podilazi jeza. Pogledajte OVDE.

- U hotelu "Srem", tik do Mitrovačke kaznione, danas je otvorena impresivna muzejska postavka koja verno prikazuje istorijsko stradanje Srba u Prvom i Drugom svetskom ratu, kao i svedočanstva o osuđenicima iz tog perioda. Takođe, ovde možete videti originalna vešala na kojima je Karel Dragutin Hart (junak moje knjige "Njegove bele rukavice") izvršavao egzekucije, ćeliju u kojoj je boravio Moša Pijade i još mnogo interesantnih i svakako značajnijih istorijskih činjenica uobličenih sjajnom umetničkom konceptualnošću. Svaka čast Aleksandru Alimpiću, upravniku KPZ Sr. Mitrovica (nismo u rodu, da predupredim zlurade komentare) i scenografkinji i autorki izložbe Vladislavi Munić Kanington. Eh, da, ne bih smela da zaboravim sjajnog kustosa, mladu i nadarenu Sanju Stanetić - napisala je voditeljka u opisu fotografije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading