Njegove emisije su bile najgledanije: Uhapšen bivši voditelj!

Autor: jutarnji.hr

Zabava

14.11.2019

14:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Goran Marković zvani Pikaso pobegao je iz Srbije u oktobru 2017. godine, a poternica za njim raspisana je u januaru 2018. godine.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Goran Marković

Goran Marković uhapšen je u Zagrebu, po poternici srpskog pravosuđa koje ga traži zbog krivičnog dela utaje poreza, piše Jutarnji.hr.

Marković je svojevremeno bio reditelj i voditelj tada najgledanijih emisija "Nemoguća misija" i "Rikošet".

Marković je u sredu izveden pred nadležnog sudiju istrage zagrebačkog Županijskog suda koja mu je odredila ekstradicijski istražni zatvor.

Prema pisanju srpskih medija, Marković i njegov kum, bivši političar i estradni manadžer Saša Mirković, bili su obuhvaćeni policijskom akcijom kodnog imena Šetač u Srbiji prije osam godina. Tada je Marković neko vreme proveo u pritvoru.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Pravio spletke poznatima u "Nemogućoj misiji"

Tamošnje tužitelaštvo teretilo ih je za fiktivno poslovanje preko firme Media Vizards, odnosno za utaju poreza i pranje novca.

Prema optužbi srbijanskih vlasti, Marković je kao odgovorna osoba pomenute firme lažno prikazivao nabavu usluga od firmi koje su bile pod kontrolom članova kriminalne grupe raskrinkane 2010. godine. Temeljem fiktivnih faktura izvučeno je oko sedam miliona dinara, pa se Markovića teretilo da je izbegao plaćanje poreznih obaveza državi u visini od oko 2,5 miliona dinara.

Goran Marković zvani Pikaso pobegao je iz Srbije u oktobru 2017. godine, a poternica za njim raspisana je u januaru 2018. godine.

Spekulisalo se da se sklonio u Makedoniju zajedno sa svojim kumom Sašom Mirkovićem, koji je imao još ceo niz sudskih procesa u Srbiji. No, na koncu je Mirković, kako su izvestili srpski mediji, ovog leta uhahpšen u Budvi i izručen Beogradu, dok je Marković sada "pao" u Zagrebu. Nadležni sud tek treba odlučiti o njegovom izručenju Srbiji.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading