Nagrade za novinare Prve televizije! Velika priznanja za “Exploziv” i Jasnu Đurović: Zlatna Nika za društveno odgovornu reportažu i Đoko Vještica za novinarsku humanost!

Autor:

Zabava

29.10.2019

07:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novinari redakcije “Exploziv” ponovo su poneli epitet najboljih. Na 24.po redu internacionalnom festivalu Interfer novinarka Prve televizije Jasna Đurović osvojila je najviše priznanje zlatnu Niku u kategoriji za društveno odgovornu reportažu. U užu selekciju na ovom festivalu ušla je i novinarka Jasna Janković za priču o Homoljskom zmaju.

RepublikaFoto: Promo foto
Jasna Đurović

Vikend za nama doneo je redakciji “Exploziv”, odnosno novinarki Jasni Đurović i nagradu "Đoko Vještica", za seriju priloga o dečaku obolelom od najtežeg oblika karcinoma, zahvaljujući kojima su prikupljena sredstva za njegovo lečenje u Italiji. 

- Od momenta kada sam ga upoznala, neprestano je u mojim mislima, kao i sada. Za mene je ovo najvažniji, najveći i emotivno najteži trenutak u životu i karijeri - rekla je dobitnica priznanja na svečanosti u Pres centru Udruženja novinara Srbije u Beogradu. Ona je dodala da priznanje „Đoko Vještica“ vraća veru novinarima u profesiju. Jasna je do sada kroz svoje priloge u emisiji "Exploziv" uspela da sakupi preko dva miliona evra za one kojima je pomoć potrebna.

Novinari emisije “Exploziv” za svoje autentične priče I istraživački novinarski rad osvojili su veliki broj nagrada, a svojim zalaganjem pomogli su mnogim građanima Srbije. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading