Severina uvukla sina u skandal radi lične promocije: Reagovao i Popović, psihijatar joj poručio da ga hitno poseti!

Autor: Jutarnji.hr

Zabava

17.10.2019

21:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što je Severina optužila školu koju pohađa pevačicin sin Aleksandar za zlostavljanje deteta, bivši suprug Milan Popović progovorio je i tim optužbama i o incidentu o kojem je Severina govorila.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Milan Popović i Severina Kojić

- Još nemam službeni izveštaj iz škole koje sam zatražio, ali na osnovu informacija koje imam, došlo je do incidenta koji je isprovociran od strane Igora Kojića - kaže Milan Popović. 

- Igor Kojić je isprovocirao taj incident svojim nasilnim i neprimerenim ponašanjem, zbog čega je škola zvala policiju - kaže Popović.

- Mogu vam reći da sam se čuo s detetom u tom trenutku i tu nema riječi o bilo kakvom zlostavljanju. Incident je isprovociran da se napravi senzacija. Isprovociran je iz dva razloga - prvi je da se napravi senzacija kako bi se pažnja javnosti usmerila na Severinu zbog promocije njene nove turneje, a drugi je taj što smo trenutno u očekivanju veoma bitne presude u jednom od postupaka koje vodimo. Kao i nekoliko puta dosad, u iščekivanju bitne presude sa Severinine strane je bilo ovakvih javnih istupa u kojima ona proziva institucije te time vrši pritisak u nadi da će to na neki način pomoći konačnoj presudi u postupku - smatra Popović i dodaje da je u pitanju pokušaj zastrašivanja.

RepublikaFoto: youtube.com/Domace Emisije
Severina Vučković

Severina je na pres-konferenciji optužila Milana da je "platio kampanju Milana Bandića, a škola je pod gradskom upravom", a otac deteta Vučkovićeve odgovara na njene besmislene navode.

- To smo već od nje čuli. Za neke od tih kleveta već se vodi kazneni postupak i nadam se da će se to rešiti uskoro. Za direktoricu škole mogu reći da je izuzetno profesionalna, ta škola je jedna od najboljih škola u Zagrebu i imam samo reči hvale i za učiteljice i za čitavu organizaciju škole. Iz informacija koje imam trenutno, škola je tog dana postupila u skladu s pravilima škole i struke i iz ovog što ja znam, na postupke škole nisu uticali nikakvi lični stavovi - kaže Popović.

- Da sam u bilo kojem trenutku posumnjao da se tu radi o bilo kakvom zlostavljanju, prvi bih stao na stranu majke i napravio sve što je u našoj moći da zaštitimo dete. Moja procjena je da tu nema zlostavljanja te da je inscenirani incident. Takođe, tog dana je advokat čekao u automobilu ispred škole, a i sama Severina se pojavila u školi pola sata kasnije, jer je dete zaboravilo torbu u školi. Dakle, ona je bila u blizini i cela stvar je namerno isprovocirana", tvrdi on.

Takođe, osvrnuo se i na to što je Severina na pres-konferenciji imenima prozvala dve učiteljice.

RepublikaFoto: Privatna arhiva, Prntscr TV Prva
Severina i Milan

- Od te dve učiteljice koje Severina pominje, jedna, Petra, u toj školi ne radi već godinu dana. Dakle, tu se nije ništa dogodilo, rađeno je po čistom scenariju. Ovo je zloupotreba našeg djeteta u svrhu njene promocije. Ovo je obežavanje našeg deteta da je zlostavljano i iznošenje detalja iz života našeg deteta koje je zabranjeno po svim pravilima struke i normalnog roditeljskog ponašanja - smatra Popović i dodaje da ga ovakav Severinin prestup nije iznenadio.

- Ništa me više ne šokira, na svakakva iznenađenja sam spreman, šokiralo me jedino u smislu da se opet iznose stvari koje se tiču našeg deteta, iako vrlo dobro zna da to nije u njegovom interesu - zaključuje Popović.

Severinine tvrdnje komentisala je direktorka škole Ljiljana Klinger.

- Ja to nisam videla, ali znam o čemu govorite, telefoni ne prestaju zvoniti. Naravno da je to sve fikcija, ali vodi se niz procesa i budući da se radi o detetu, vama je jasno da ću se suzdržati od izjava - kazala je. 

Foto: e-stock/S. FILIPOVIĆ
Severina

Podsjećamo, Severina tvrdi da su učiteljice zlostavljale njenog sina Aleksandra u školi.

- U petak se dogodio incident u školi u koju ide moje dete, gde su ga učiteljice zaključale u školu, navlačile i telesno i fizički povredile, te ga dva sata zadržavale i nisu puštale da ga preuzme moj suprug jer ja nisam mogla da dođem po njega - kazala je.

Inače, ugledni zagrebački psihijatar Herman Vukušić, na svom Fejsbuku komentarisao je Severinu pres-konferenciju.

On je zgrožen postupkom Vučkovićeve i poručio je da se hitno dođe u njegovu ordinaciju:

"Nemam reči. Estradna umetnica, Severina Kojić, danas je na pres-konferenciji, umesto najavljene teme, sasula niz nepotkrijepljenih uvreda i optužbi na račun škole koju pohađa njen sin, Grada Zagreba kao administrativne jedinice, gradonačelnika Milana Bandića i Centra za socijalni rad Grada Zagreba - podružnica Maksimir.

Foto: ST/V. LUKIĆ
Severina Vučković

Podsetimo se da se ovde radi o osobi koja je svojedobno fotografije svojeg maloletnog deteta delila po društvenim mrežama, a sudskoj presudu o podeljenom roditeljskom starateljstvu (inače moderni europski standard) dočekala je na nož.

U tom smislu aktivno je podupirala i otmicu deteta od strane majke u slučaju malog Cesara u Splitu.

Kada sam pročitao njene izjave na današnjoj pres-konferenciji stekao sam utisak pokušaja manipulacije medijima i široj javnosti senzibiliziranoj slučajem u Zadru, a sve u svrhu svoje lične koristi (na štetu interesa svog deteta).

Tužno, žalosno i treba da poseti moju ordinaciju", napisao je Vukušić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading