Milionske kazne za pevače i ugostitelje!

Autor:

Zabava

27.09.2019

20:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jesen će u Srbiji biti tmurna za pevače i ugostitelje koji ne poštuju zakon, jer će krenuti pojačane kontrole poštovanja Posebnog kolektivnog ugovora za radno angažovanje estradnih umetnika i izvođača u ugostiteljstvu, a oni koji budu uhvaćeni u prekršaju suočavaju se sa potencijalnim milionskim kaznama.

RepublikaFoto: Promo
Seminar u Vrnjačkoj Banji

Sve ovo utvrđeno je na seminaru koji je održan krajem septembra u Vrnjačkoj Banji u organizaciji Inspektorata rada Srbije i Samostalnog sindikata estradnih umetnika i izvođača Srbije.

Glavni govornici bili su Direktor Inspektorata Stevan Đurović i predsednik Sindikata Dragiša Golubović koji su utvrdili da je dosadašnjom primenom povećan broj zaključenih ugovora za oko 30 odsto, pa samim tim i priliv u budžet Republike Srbije ali i dali uputstva ovlašćenim licima za dalje delovanje na terenu.

Foto: Promo
Seminar

Tako će u sledećem periodu Inspektori u koordinaciji sa sindikalnim kontrolorima pojačati kontrole sa ciljem da svi muzičari i ugostitelji poštuju prošireno dejstvo ugovora koji je potvrdila Vlada Republike Srbije. Ukoliko ne budu imali zaključene ugovore, ili izvođači ne budu imali legalne isprave-uverenja ili potvrde, kazne predviđene zakonom o radu u ovom slučaju kreću se i do 2 miliona dinara, a po zakonu o porezu na dohodak građana predviđeno je i zatvaranje objekata. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Miško

28.09.2019 08:17

Kada će početi primena tih zakonskih propisa?