Damir Handanović: Više od 300.000 ljudi posetilo Music Week na beogradskom Ušću!

Autor:

Zabava

27.08.2019

07:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Treće veče Music Week festivala u organizaciji CEBEF-a, Sky Music-a i BKM-a oborilo je sve rekorde posećenosti i 130 hiljada posetilaca okupilo se na Ušću na nastupima najvećih trep i pop zvezda regiona.

RepublikaFoto: CEBEF
Damir Handanović

Uz posetu od 80.000 prve večeri i 100.000 druge, ukupno je kroz festivalske kapije prvog letnjeg beogradskog Music Week-a prošlo više od 300.000 posetilaca!

Spektakl koji je bio besplatan za sve gradjane na Ušću okupio je najveće regionalne zvezde popularne muzike, a publika svih generacija pevala je u glas sa izvođačima njihove najveće hitove, rekao je direktor CEBEF-a Damir Handanovic.

Takoše je istakao da to nije sve od besplatnih programa sto je Grad Beograd pripremio za svoje sugradjane i da nas ocekuje “NOĆ MUZIKE” koji se održava na istom mestu 30-og avgusta.

RepublikaFoto: Marko Edge/CEBEF
Music Week

CEBEF neprestano radi na unapredjenju kulturnih manifestacija, i u proteklih 7 godina nikad ih vise nije bilo, sto me kao gradjanina ovog grada a ne kao coveka koji je zaduzen za iste posebno raduje. Beograd je sada pozornica za muzicke zanrove za svaciji ukus sto ranije nije bio slucaj a to vidimo i po tome koliko turista zbog toga posecuje nas grad. Predvodjeni dirigentskom palicom Bojana Suđića, Simfonijski orkestar i Hor RTS-a otvoriće NOĆ MUZIKE programom „Top klasika“ sa popularnim fragmentima najpoznatijih dela Stevana Hristića, Đuzepea Verdija, Žorža Bizea, Aleksandra Borodina, kao i kompozicija Franca Supea, Artura Markesa, Petra Iljiča Čajkovskog i Karla Orfa.

RepublikaFoto: Marko Edge/CEBEF
Music Week

Specijalno iznenađenje ovogodišnje Noći muzike predstavlja nastup finskog sastava Apokaliptika, koji je spojem hevi metala i klasike utemeljio novi muzički pravac i zauzeo nezamenljivo mesto na svetskoj sceni.

RepublikaFoto: Marko Edge/CEBEF
Music Week

Njihova aktuelna turneja posvećena je interpretacijama legendarnog američkog sastava Metalika – program pod imenom „Plays Metallica by Four Cellos“ ponudiće moćne i originalne interpretacije najvećih savremenih metal hitova, koje će četvorica virtuoznih čelista dočarati uživo svojim gudalima, dovodeći do usijanja zvezdano nebo iznad Ušća. Nakon bogate dvadesetogodišnje karijere, miliona prodatih ploča širom sveta i koncerata održanih u preko 40 zemalja, Apokaliptika se moram priznati zauvek upisala u srca ljubitelja kvalitetnog zvuka, a beogradska publika moći će da uživa u njihovoj muzici potpuno besplatno i pod otvorenim nebom - rekao je Handanovic.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading