Voditeljka napustila RTS: Bilo mi je mnogo teško, tek kada sam odlazila shvatila sam koliko prijatelja imam!

Autor: Blic

Zabava

28.07.2019

19:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marija Savić Stamenić, urednik i voditelj Jutarnjeg dnevnika RTS, nedavno je iznenadila gledaoce izjavivši u programu da odlazi iz svoje matične kuće.

RepublikaFoto: printscreen/RTS
Marija Savić Stamenić

Dok su jedni bili iznenađeni njenim odlaskom, drugi su se pitali zbog čega je izbor pao na Prvu.

- Ponuda menadžmenta Prve stigla je pre nekoliko meseci, a malo pre toga sam odbila ponude druge dve televizije. Dugo sam razmišljala, jer takva odluka se ne donosi preko noći, ali sam više nego zadovoljna izborom koji sam napravila. Želela sam promenu, a trenutno ne mogu da zamislim bolje mesto za novi početak od Prve - priča Marija Savić Stamenić.

Petnaest godina je Marija bila deo RTS, pa joj je samim tim i odlazak teško pao...

- Rastanci su uvek teški i emotivni. Posle toliko godina niste ni svesni, dok ne krenete, koliko istinskih prijatelja imate, ne samo među novinarima, nego i među snimateljima, montažerima, šminkerkama, vozačima, kamermanima, toncima... Ali, dobro je što ovakvi trenuci podstiču ljude da otvore srce, da kažu ono što misle i osećaju. I ja sam veoma ponosna kada vidim koliko je ljudi kojima ću iskreno nedostajati, kao i oni meni. Pitaju me šta su mi urednici rekli. Ne mogu da kažem šta mi je rekao urednik, ali mogu da kažem da mi je posle tog razgovora bilo i lakše i teže da odem i da sam zahvalna na svakoj reči koju je izgovorio. Dobila sam bezbroj poruka i poziva, ne samo iz Srbije nego i iz Crne Gore, Makedonije, BiH, Hrvatske. I od kolega naravno. Neke od najlepših reči čula sam od dopisnika RTS - od Čačka do Vašingtona. Uglavnom, žao im je što odlazim ali razumeju moju potrebu za promenom - priča novinarka.

Marija je rođena u Trebinju 17. oktobra 1979. Završila je Fakultet političkih nauka u Beogradu, a počela karijeru na B92, pa nastavila na RTS.

- Mnogo volim da pešačim. Kad je lepo vreme, vozimo porodično rolere i bajs na Adi, ženski deo rolere, muški bajs, idemo na plivanje. Volim i da izađem sa društvom. Moram da priznam da nisam neka domaćica. Ako mogu da biram, uvek ću, umesto kućnih poslova, radije da vodim decu u park, Zoo-vrt, na plivanje, u igraonice, na izlete... Kad imate dva osnovca, tu su i roditeljski, učenje, treninzi. U suštini, mislim da bi mi bilo sasvim okej da dan traje makar 48 sati. Ali, zapravo, najviše uživam kad sam sa decom, trudim se da ne propuštam divne trenutke njihovog odrastanja. Već mi nedostaje onaj period kad su bili bebe, kad su izgovarali prve reči i pravili prve korake. Oni su moja najveća ljubav i radost - otkriva novinarka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading