Zašto se sređuješ, češljaš i šminkaš kad znaš da umireš? Dijana se nije borila samo s kancerom, a verovala je da će pobediti!

Autor:

Zabava

22.07.2019

19:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dijana Milojković, nekadašnja misica Evrope preminula je danas u 32-oj godini nakon što se poslednje četiri godine borila sa kancerom.

Foto: instagram.com/dijanaslife
Borila se do poslednjeg daha... Dijana Milojković

Dijana je godinama propagirala optimizam kao jedan vid psihološke borbe nad opakom bolešću, a o tome koliko je važna mentalna stabilnost pisala je i u svom blogu "Dijana's Life" koji je pokrenula kako bi davala moralnu podršku svima koji su obeleli od iste bolesti.

Foto: instagram.com/dijanaslife
Verovala je da će pobediti...

Ona je u jednom intervjuu govorila o tome na koji način je saznala da je obolela od opake bolesti i kako se sa njom suočila:

- Išla sam na redovne kontrole kod ginekologa, nisam osećala malaksalost, bolove, gubitak na težini, samo je bilo manjih odstupanja u ciklusu. Da ništa nije ukazivalo na bilo kakav ozbiljniji problem govori i činjenica da sam i tog jutra kad sam saznala da imam kancer istrčala devet kilometara na traci – počinje svoju ispovest tada Dijana Milojković, nekadašnja mis Evrope i mis sporta, kojoj su lekari saopštili da ima invazivni rak materice.

Taj vid ove teške bolesti najčešće se javlja u periodu pre menopauze, a vama je otkriven u 27. godini. Znate li šta ga je uzrokovalo?

– Svi lekari su bili u šoku, pre svega zbog mojih godina, a i zato što od najčešćih faktora rizika nisam imala nijedan. Čak nikad nisam bila ni pušač. Okidač je možda bila genetska predispozicija, baku i deku sam izgubila upravo od karcinoma, a i stric se bori s njim. Mada, niko od njih nije oboleo pre šezdesete, tako da lekari i dalje nemaju adekvatan odgovor zašto se kod mene bolest javila ovako rano.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

?

A post shared by DIJANA MILOJKOVIC ® (@dijanaslife) on May 23, 2019 at 10:42am PDT

Na koji način su vama saopštili da imate kancer?

– Direktno, nedvosmisleno, surovo realno. U neverici sam slušala šta mi govore, jer otišla sam na intervenciju za koju kažu da je rutinska, a ispostavilo se da je nešto sasvim drugo. Razumem doktore, ali bez obzira na to koliko su oguglali na sve, ipak bi ovako ozbiljne stvari trebalo da saopštavaju na delikatniji način kako bi ljudima ulili nadu i veru. Pacijentima obolelim od karcinoma to je poslednja stanica, poslednja nada. Njih su već svi otpisali. Ali, ako se makar jedan čovek izlečio od toga, znači da nije neizlečivo, vredi boriti se. Imam pravo na nadu i život.

Koliko vam je vremena trebalo da prihvatite istinu?

– Istog trenutka sam je prihvatila, nisam imala kad da plačem i pitam se čime sam to zaslužila. Bila sam svesna koliko je sve to teško i nisam htela sebi dodatno da otežavam. Postavila sam cilj da iz novonastale situacije moram izaći kao pobednik i odmah sam počela da radim na tome. Od tog trenutka verujem u sebe više nego ikad - godvoirla je tada Milojkovićeva.

Osim s kancerom, borila se i sa uvredama. Budući da je uvek bila doterana i nasmejana, jednom prilikom dobila je kritiku u vidu pitanja na društvenim mrežama koja je glasila:

- A šta ti znači da se sređuješ, češljaš i šminkaš kad znaš da umireš?

Foto: instagram.com/dijanaslife
Pitanje koje je zgrozilo svet!

Uprkos užasnom pitanju, Dijana je blago odgovorila i u svom maniru kroz šalu, obzirom na to da je sve pretvarala u pozitivne misli:

- A ti znaš pa mi postavljaš ovakva pitanja? Jok čupava ću da idem?"! Ne znam kako drugačije da odgovorim na ovakva pitanja zato okrećem na šalu u nadi da se i ova osoba šali - napisala je tada Dijana.

O ovom skandalu pisali su čak i strani mediji poput "Mirora" i "Dejli Stara".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Mija

22.07.2019 20:28

Saradnja i prijateljstvo sa Rusijom je na najvisem nivou.Zbog toga imamo razloga da budemo ponosni.Predsednik Srbije cini sve,da Srbija ide napred.