Velika prevara samoprozvane države Kosovo: Srpska misica albanska podmetačina

Autor:

Zabava

29.06.2019

03:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skandalozna navodna predstavnica Srbije na takmičenju mis Slobode sveta u Prizrenu Irina Jovanka ne prestaje da vređa srpski narod i državu. Njen Instagram profil već dva dana vrvi od objava u kojima govori da bi svi trebalo da budu slobodni da pokažu simbol "velike Albanije", a kako saznajemo, kvazisrpska misica je sve sem srpkinja.

Foto: instagram.com/irinajovanka
Irina Jovanka

Naime, Irina Jovanka tvrdi da je iz Novog Sada, a da živi u Austriji. Međutim, ne postoji nijedan dokaz da je ona u Novom Sadu ikada boravila. Štaviše, godinama unazad stalne lokacije su joj Beč, Priština, Prizren, a neretko posećuje i Tiranu.

 

U prilog ovim navodima govori i to što na Irininom Instagram profilu postoje objave uglavnom iz Prištine i Prizrena, gde obično objavljuje albansku i kosovsku zastavu u komentarima.

Takođe, postavlja se pitanje kako je kvazisrpska predstavnica na izboru za mis Irina Jovanka 2016. godine predstavljala samoprozvanu državu Kosovo na takmičenju u Austriji ako je srpskog porekla, a ona se učešćem u izboru sa kosovskom lentom dičila na društvenoj mreži. Tada je napisala da je ona zapravo austrijanka sa srpskim korenima.

Da su i organizatori ovog takmičenja upleteni u prevaru koja ima za cilj da ponizi i uvredi srpski narod i promoviše politiku Albanije, dokazuje i to što je glavni organizator takmičenja Špejtin Zejneli izjavio za Srpski telegraf da je u pitanju srpkinja iz Novog Sada, ali navodno nije znao kako je ona uopšte dospela na to takmičenje. Ako glavni organizator Zejneli ne zna kako je jedna od takmičarki dospela na izbor, interesantno je kako onda Irina Jovanka samo preko njegovog broja telefona komunicira sa srpskim medijima. O verodostojnosti nje kao izabrane predstavnice Srbije na takmičenju govori i to što se na izbor za mis u Prizrenu prijavila, kako je sama rekla, putem Fejsbuka.

RepublikaFoto: printskrin/Republika
Irina pokazuje albanskog orla

Predstavnica kompanije "Mis Ju" Vesna Jugović za Srpski telegraf izjavila je da je šokirana bezobrazlukom pojedinaca koji su krivi za ovakvo omalovažavanje Srbije, te ističe da je sve to maslo samoprozvane države Kosovo.

- Očigledno da Šiptari na Kosovu dobro znaju i forsiraju tu paralelnu moć uticaja, bjuti diplomatiju i medije da se što je više moguće ušunjaju i afirmišu svoju nepriznatu državu. Naravno da mi nikakve veze nemamo sa izborom te devojke niti sa time ko je nju poslao. Naša kompanija je uvek razmišljala o interesu naše države i naroda. Ta devojka, koja u stvari navija za Kosovo republiku, sigurno nije pobedila na nekom oficijalnom takmičenju. U pitanju je neki lažni izbor - kaže Vesna i objašnjava o čemu se zapravo radi.

- Pošto su organizatori najavili da finalno veče ovog takmičenja u lepoti rade u Prištini na Vidovdan, najverovatnije je da će ova lažna mis Srbije sa političkim zadatkom pobediti. Molim da se ubuduće ova devojka zove takozvana, samozvana mis Srbije jer bi drukčije sve to uvodilo u zabludu.

Kako je Vesna bila vidno potresena, pogotovo što je i njeno ime u jednom trenutku dovedeno u pitanje, pošto je ona jedna od naših predstavnika u izboru za mis, istakla je kardinalne greške Irine Jovanke, kao i ljudi koji je podržavaju o ovom činu.

Foto: printscreen/facebook.com/vesna.devinca
Vesna da Vinča

- Na Irininom Instagramu se vidi u storiju da na njoj piše mis Kosova. Nisam sigurna da ona baš zna šta radi, ali sam sigurna da znaju ti koji su je u Prištinu poslali i ti koji su organizovali to, sigurno naručeno, internacionalno takmičenje lepote. Skoro četvrt veka pod svetskim licencama učimo naše ambasadore lepote kako da dostojanstveno predstave Srbiju u svetu, uvek insistirajući na poštovanju našeg grba i zastave - rekla je Jugovićka i dodala:

- Ljudi, na ovoj devojci piše mis Kosova, pa odjednom mis Srbije. Žalosno je što je ovo takmičenje u Austriji snimala i podržala jedna srpska TV. Na Irininom Instagram profilu se sve najbolje vidi. Samo da naglasim, da najveće takmičenje u lepoti na planeti mis Sveta nema predstavnicu Kosova jer Kosovo nema sedište u UN. To je kriterijum koga se pridržava predsednica ovog najvrednijeg takmičenja Julija Morli - poručila je Jugovićeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Bedi

29.06.2019 10:24

Ne treba se preterano uzbuđivati oko još jedne naturalizovane Šiptarke, pa taman njeni koreni bili u NSu, a znak koji svi oni pokazuju u prevodu znači: Šiptari se spremaju da lete u nebo, a Kosovo je idealna polazna destinacija za taj put i mi ćemo im u tome svesrdno pomoći.