Dea se pojavila u emisiji uživo i otkrila do sada nepoznate detalje nesreće: Imala sam i kontuziju srca!

Autor:

Zabava

08.04.2019

17:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Voditeljka Dea Đurđević koja je pre dva meseca doživela strašnu saobraćajnu nezgodu gostovala je danas na Televiziji "Pink" u okviru informativnog programa gde je otvoreno govorila o svim povredama koje je zadobila prilikom udara autobusa kada joj je, između ostalog, otkinuta i leva ruka.

Foto: Prntscrin
Dea prvi put pred kamerama od nesreće sa hirurgom, dr. prof Markom Bumbaširevićem

Ona se prvobitno lečila u Vojnomedicinskoj akademiji, sa koje je nedavno prebačena u Klinički centar Srbije. Dea je do sada imala 7 operacija, a njen doktor otkrio je da je pored povrede ruke, najopasnija bila povreda grudnog koša.

RepublikaFoto: Prntscrin
I sada nasmejana... Dea

- Osećam se savršeno, sada sam skroz na sigurnom. Ovo je moja kuća, najbolje se osećam. Imala sam višestruke povrede i kontuziju srca i pluća i dvostruki prelom karlice i trtičnu kost. Ruka mi je bila otkinuta, zahvaljujući doktoru Marku Bumbaširoviću ja imam ruku, on je glavni heroj, zaista je bio odgovoran za sve to. I dalje je čuvamo i oporavljamo zajedno - rekla je Dea, a onda se nadovezao doktor Marko Bumbaširović:

- Dea se zainteresovala za ovakve povrede, sada zna više od prosečnih ljudi. Radilo se o teškoj povredi, sila je bila ogromna. Pored toga, ona je vučena i gnječena, tako da je Bog bio na našoj strani, kao i struka, da Dea bude tu. Ona se odlično oseća i sve protiče bolje od očekivanog. Svaka povreda je bila opasna po život, pluća, disajni organi, povrede karlice. Noga joj je bila od kuka do pete plava, izgubila je dosta krvi. Jedna mlada osoba, posebno osoba ženskog pola, strašan je hendikep da je ostala bez ruke.

RepublikaFoto: Prntscrin
Uspešno se oporavlja... Dea Đurđević

Marko je objasnio da nijedna veštačka ruka ne može da se primakne pravoj ruci.

RepublikaFoto: Prntscrin
Dr. Prof Marko Bumbaširević

- Ona već pomera rame, očekujemo i lakat. Puno vlada neznanje o tome, radi se o izuzetno složenoj povredi. Ona ima neurotmezu, treba vreme da se oporavi - izjavio je on u "Nacionalnom dnevniku".

Na kraju, Đurđevićeva je otkrila šta joj je najviše značilo tokom oporavka:

- Beskrajno mi je značila podrška i sve što mi šalju ljudi, a to su lepe stvari", rekla je Dea.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vojkan

09.04.2019 12:29

Naša heroina Dea sve izdržala. Sada predstoje vežbe fizikalne terapije. Želim joj sve najbolje.