Danas je godišnjica smrti hitmejkera Miše Nikolića: Evo kako mu se odužio Emir Habibović!

Autor:

Zabava

04.04.2019

10:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pre tačno godinu dana estradu je šokirala smrt čuvenog kompozitora, instrumentaliste, aranžera i pevača narodne muzike Milorada Miće Nikolića, a za njim i danas žali Emir Habibović, koji mu je prošle godine posvetio spot koji predstavlja omaž ovom hitmejkeru.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Emir Habibović...

Naime, mladi pevač, koga je pokojni Šaban Šaulić zvao svojim naslednikom, snimio je na novom albumu numeru „Sad je kasno“, čiji je kompozitor upravo Nikolić, dok je tekst napisao Steva Simeunović. Kadrovi koji svedoče o njhovom druženju i saradnji, dirnuli su mnoge Emirove slušaoce.

Emir, koji je za manje od godinu dana ostao bez dva svoja prijatelja i muzička učitelja, kaže da se Miće seća ne samo kao velikog autora, nego i vedrog i nenametljivog čoveka, čiji su mu saveti bili dragoceni.

Kada sam počeo da pevam, shvatio sam koliko se on izdvaja kao kompozitor. Često smo radili zajedno na nekim veseljima i on bi izveo poneku svoju novu pesmu, a kada sam čuo „Naviku“ koju je on otpevao uz klavijaturu, shvatio sam da želim da je snimim. Tako je 2014. godine nastao i ceo album nazvan po toj pesmi. Bile su tu i numere „Volja božja“, „Ne idi“, „Nisam ja čovek od pre“. 

Foto: Privatna arhiva

Imali smo divnu saradnju, gledao me je kao svoje dete – priseća se Habibović, koji se rasplakao snimajući spot, i dodaje da ne može da prežali Mićin prerani odlazak.
Žao mi je što je vreme u kome smo se zbližili odletelo tako brzo. Saradnju sam nastavio sa njegovim sinom Sašom Nikolićem, koji radi skoro isto kao on. Mogu reći da me je bog pogledao kada su u pitanju Mića i Šaban, neprocenjivo je bogatstvo što su bili uz mene. Ostalo je malo takvih muzičkih veličina, na sreću, uz mene je danas njihov saradnik Mirko Kodić, jedan od najboljih harmonikaša svih vremena – zaključuje Emir Habibović, a njegov omaž Mići Nikoliću pogledajte u nastavku.

Podsetimo, Milorad Mića Nikolić preminuo je 4. aprila 2018. posle teške i kratke bolesti, a ostaće upamćen po brojnim hitovima: „Srećo moja, moje zlato“ (Vida Pavović), „Kako mi nedostaješ“ (Haris Džinović), „Lepotica grada“ (Šaban Šaulić), „Ti, ona i ja“ (Snežana Đurišić)...

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading