Emir Habibović otkriva kako mu je kralj folka promenio život!

Autor:

Zabava

08.03.2019

14:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tragična smrt Šabana Šaulića pogodila je celu estradu, a među njegovim neutešnim kolegama je i Emir Habibović, koga je kralj narodne muzike nazivao svojim naslednikom.

Foto: Promo foto
Nedostaje mu mentor... Šaban i Emir

Emir, koji je imao čast da gostuje na Šabanovim koncertima u Beogradu i u Sofiji, evocira uspomene na druženje i saradnju sa njim, i priseća se kako je upoznao svog pevačkog uzora.

- Sa njegovim pesmama sam odrastao, a kada sam počeo da pevam profesionalno na veseljima, dešavalo se da ga vidim, ali od prevelikog poštovanja, nisam ni pokušavao da ostvarim neki kontakt. Bolje smo se upoznali kada je Šaban ostvario moju životnu želju, da zapeva na porodičnom veselju kod nas u Crnoj Gori. Pre toga, on 20 godina tamo nije dolazio, pa je to bila tolika senzacija, da su tad i crnogorske novine o tome pisale – kaže Habibović, koji je inače rodom iz Bara, i dodaje da je ta proslava bila presudna za početak njihovog druženja.

RepublikaFoto: Promo foto
Bio blizak sa Gocom i Šabanom...

- Šabanova supruga Goca nam je izašla u susret iako nas nije ni poznavala, sve smo se dogovorili preko telefona. Moj otac se postavio domaćinski, to se Šaulićima dopalo. Na toj zabavi je bilo još pevača, Snežana Đurišić, Acko Nezirović, Bata Zdravković... Svi su znali da dobro pevam Šabanove pesme pa sam zapevao na molbu kolega, a on nije komentarisao ništa, ali sam video da me sluša sa svojim čuvenim osmehom i da klima glavom, pa sam bio presrećan. Posle toga, kad sam došao s puta i seo sa društvom u kafanu da popijem, moj najmlađi brat dolazi plačući, ali vidim da je radostan! Kaže, brate, zvao te Šaban da ideš s njim na televiziju! Ja sam mislio da samo žele da me izvuče iz kafane. Nisam poverovao, dok me i otac nije pozvao i rekao mi da je Goca zvala da gostujem sa Šabanom na DM SAT TV, i tako je i bilo – priča sa suzama u očima Habibović, koji je od tada bio nerazdvojan sa Šabanom:

RepublikaFoto: Privatna arhiva
U jednom trentuku sa Šabanom je bio nerazdvojan...

- Godinama sam leti bio kod njega u Krčedinu, pecali smo i pevali za našu dušu. Ponosan sam na to što mi je uradio pesme „Ispričaću svima“ i „Srećan umro bih ja“, koje sam i snimio. Kad me je pozvao da budem njegov gost u areni, od sreće nisam ni jeo ni pio 10 dana. Kad popije, stalno mi je ponavljao: „Samo ti, samo ti!“ Na koncertu u Sofiji me je i pred publikom najavio kao svog naslednika, a ja sam mislio da sanjam!

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading